Ενδέχεται να αναβληθεί διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ενδέχεται να αναβληθεί διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Η συνεδρίαση ενδέχεται να αναβληθεί καθώς δικαστής του ΣτΕ υπέστη έμφραγμα- Έντονο παρασκήνιο.

Για τις 17:00, σήμερα Τρίτη,  έχει προγραμματιστεί η τρίτη κατά σειρά διάσκεψη προκειμένου να κριθούν τα Συνταγματικά και νομικά θέμα που έχουν κατατεθεί από τους νομικούς εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ωστόσο, δικαστής του ΣτΕ, υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα, κάτι που εγείρει ερωτήματα για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση ή αν θα αναβληθεί. Αν και έχει προβλεφθεί η θέση δύο αναπληρωματικών μελών για κάθε ενδεχόμενο, επικρατούν σενάρια για επ’ αόριστον αναβολή, ειδικά μετά και από τη δημοσιοποίηση «ροζ» σκανδάλου.

Η εμπλοκή ανώτατου δικαστικού σε προσωπική ιστορία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω διαρροής των emails του, όπου φέρεται να έχει επαφές με νεαρή σπουδάστρια και υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών το 2014, αλλά και το ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε την διενέργεια πειθαρχικού του ελέγχου μεσούσης της διαδικασίας, επιτείνει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από την εκδίκαση των προσφυγών για την “επαναρύθμιση” του τηλεοπτικού τοπίου.

Λίγο νωρίτερα, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου είχε καλέσει τους δικαστές της ολομέλειας σε διάσκεψη. Τα 31 μέλη του ΣτΕ πρόκειται να ψηφίσουν για το κρίσιμο θέμα του παραδεκτού, του βασίμου αλλά και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών. Εάν ξεπεραστεί αυτό το στάδιο  όπου φαίνεται να εκφράζονται νομικές διαφωνίες, τότε το επόμενο βήμα είναι να τεθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.