Ενδιαφέρον της Ταϊβάν για τα κρητικά προϊόντα

Ενδιαφέρον της Ταϊβάν για τα κρητικά προϊόντα

Ο πρεσβευτής της Ταϊβάν στην Ελλάδα, Paul Kuoboug Chang, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα προϊόντα της Κρήτης και για τον τουρισμό. 

Συζήτηση για το πλαίσιο της διεύρυνσης των τουριστικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κρήτης-Ταΐβάν είχαν ο Paul Kuoboug Chang με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου. Ο πρεσβευτής της Ταϊβάν ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα τριπλασιάστηκε ο τουρισμός από την Ταϊβάν στην Ελλάδα. 

Ο ίδιος τόνισε ότι οι συμπατριώτες του γνωρίζουν τα κρητικά προϊόντα, μετά τη συμμετοχή της περιφέρειας Κρήτης στη παγκόσμια έκθεση τροφίμων, όπου είχε προσκληθεί και είχε λάβει μέρος και όπου χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακά προϊόντα και πρόσθεσε «οι συμπατριώτες μου δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την κατανάλωση τους και εκτιμώ, ότι υπάρχουν οι προοπτικές, ή προϋποθέσεις, για την αύξηση των εξαγωγών κρητικών προϊόντων στην Ταϊβάν».

Ο κ. Chang σημείωσε ότι ο «προορισμός Ελλάδα» είναι αρκετά αγαπητός στους συμπατριώτες του, μετά την καθιέρωση απευθείας πτήσης Αθήνας-Ταϊπέι με ενδιάμεσο σταθμό το Ντουμπάι, προσθέτοντας ότι χάρη στο συγκεκριμένο δρομολόγιο τριπλασιάστηκε το τελευταίο διάστημα ο τουρισμός από την Ταϊβάν στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά η αντιπεριφερειάρχης κ. Βρέντζου υποστήριξε ότι η περιφέρεια, με τον σχεδιασμό που υλοποιείται στον πρωτογενή και τουριστικό τομέα, συνεχίζει να «στήνει γέφυρες» συνεργασίας για την ενδυνάμωση των εξαγωγών της Κρήτης και του τουρισμού.

Η ίδια ανέφερε ότι «τον Ιούνιο του 2014 στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, είχε προσκληθεί η περιφέρεια Κρήτης από την κυβέρνηση της Ταϊβάν. Τότε είχε εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την εισαγωγή πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων, κυρίως ελαιολάδου. Πρόκειται για μια δυναμική αγορά που καταναλώνει και το βιοτικό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, στοιχεία που πρέπει αξιοποιήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ