Ενέκριναν οι Χριστιανοδημοκράτες την κυβέρνηση συνασπισμού

Ενέκριναν οι Χριστιανοδημοκράτες την κυβέρνηση συνασπισμού

Το «πράσινο φως» έλαβε η Άνγκελα Μέρκελ να προχωρήσει σε συγκυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες, παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις στο κόμμα της.

Η ηγετική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Γερμανία ενέκρινε ομόφωνα σήμερα τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και την Προγραμματική Συμφωνία στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Σεμπάστιαν Στάινεκε, στέλεχος του κόμματος.

Προηγουμένως, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε αντικρούσει τα επιχειρήματα στελεχών του κόμματός της που εξέφρασαν αντιρρήσεις για σημεία της Προγραμματικής Συμφωνίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό και το συνταξιοδοτικό.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κατόρθωσε να επιβάλει το μάξιμουμ αυτού που ήταν εφικτό, υποστήριξε η κυρία Μέρκελ, απαντώντας στην κριτική, η οποία προερχόταν κυρίως από την πλευρά των επιχειρηματιών, αλλά και της νεολαίας του κόμματος. «Πιστεύω ότι ο συμβιβασμός στον οποίο καταλήξαμε είναι εφαρμόσιμος», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη: Κατά της συγκυβέρνησης με τη Μέρκελ τάσσεται η Νεολαία του SPD