Enel Green Power: Η πρώτη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα που υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Enel Green Power: Η πρώτη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα που υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας
rbt
Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Πιστή στην δέσμευσή της για ισότητα και ίσες ευκαιρίες, η Enel Green Power έγινε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που υπογράφει υπερήφανα τη Χάρτα Διαφορετικότητας, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αυτονόητη δέσμευση του Οργανισμού στη στήριξη κάθε μορφής διαφορετικότητας.

Η Enel Green Power είναι πολυεθνικός Οργανισμός και στο εσωτερικό της συνυπάρχουν πολλές διαφορετικές γλώσσες, εθνικότητες, πολιτισμοί και ιστορίες. Διαφορετικές ηλικίες, δεξιότητες και ικανότητες, οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται και στην εργασιακή καθημερινότητα μια τόσο ευρεία γκάμα ανθρώπων αποτελεί προστιθέμενη αξία. Η Diversity and Inclusion παγκόσμια πολιτική της εταιρείας βασίζεταισε 4 βασικούς πυλώνες: Μηδενικές διακρίσεις, Ίσες ευκαιρίες, Περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και Σεβασμός της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςγια την προώθηση της διαφορετικότητας σε ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019, σε συνέχεια του ευρωπαϊκού προγράμματος DIMAIN. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Η Χάρτα Διαφορετικότητας προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε.

Η Χάρτα υπογράφηκε εκ μέρους της Enel Green Power από τον Αριστοτέλη Χαντάβα, Επικεφαλής Ευρώπης της εταιρείας καθώς και από τον Πρόεδρο του Diverisity Charter Greece, Σταύρο Μηλιώνη. Παρόντες επίσης από την Enel Green Power ήταν οι Χρύσα Γιανναπούλου (Επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης Ελλάδας), Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (Επικεφαλής Επικοινωνίας Ευρώπης), καθώς και η Κατερίνα Ψύχα από το  Diversity Charter Greece (Υπεύθυνη Επικοινωνίας).

O Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του Diversity Charter Greece, δήλωσε: «Η Enel Green Power μία εταιρία που οι εταιρικές αξίες της εστιάζουν στο τετράπτυχο διαφάνεια, αξιοπιστία, καινοτομία και προνοητικότητα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η Υπογραφή της Χάρτας σηματοδοτεί τη συνεργασία μας στο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων στην κατεύθυνση υπεράσπισης των αρχών και αξιών της Διαφορετικότητας».

Τέλος, εκ μέρους της Enel Green Power, ο Αριστοτέλης Χαντάβας, τόνισε: «Η εταιρεία μας είναι μία παγκόσμια οικογένεια, η οποία σέβεται και αναδεικνύει τη διαφορετικότητα. Οι ίσες ευκαιρίες και η  συμπερίληψη είναι βασικοί πυλώνες της καθημερινότητάς μας, σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε. Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε την πρώτη εταιρία στον κλάδο μας που υπογράφουμε τη Χάρτα, αποδεικνύοντας ότι είμαστε αφοσιωμένοι στην υποστήριξη της διαφορετικότητας, τόσο στον εργασιακό χώρο όσο και ευρύτερα στην κοινωνία».

Ως μία από τις πιο Βιώσιμες Εταιρείες του 2022η Enel Green Power μέσω του εταιρικού μοντέλου της Δημιουργίας Αμοιβαίας Αξίας (Create Shared Value), έχει εντάξει τη βιωσιμότητα και την διαφορετικότητα σε όλες τις φάσεις των έργων που υλοποιεί.