Ενέργειες αλληλεγγύης ενός εκατομμυρίου ευρώ από τη Visa Hellas

Ενέργειες αλληλεγγύης ενός εκατομμυρίου ευρώ από τη Visa Hellas
MasterCard and VISA credit cards are seen in this illustrative photograph taken in Hong Kong December 8, 2010. Credit card giants MasterCard and Visa came under intense cyber attack on Wednesday as supporters of WikiLeaks retaliated for moves against Julian Assange after the release of U.S. diplomatic cables that angered and embarrassed Washington. Picture taken December 8, 2010. REUTERS/Bobby Yip (CHINA - Tags: POLITICS BUSINESS) - RTXVJRU Photo:

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 3 δωρεές συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.

Στη φάση υλοποίησης των ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει εξαγγείλει, χρηματικής αξίας ενός εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας δωρεές σε σειρά οργανισμών προχωρά η Visa Hellas. Αναλυτικότερα, σε συνέχεια της δωρεάς στο «Χαμόγελο του Παιδιού», έγιναν οι επόμενες δύο δωρεές στη «Γέφυρα Ζωής» και στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός».

Οι δύο οργανισμοί δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στην Ελλάδα. Η «Γέφυρα Ζωής» ιδρύθηκε το 2012 και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών και εφήβων με ειδικές ικανότητες. Ο «Δεσμός» δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων τους οποίους συνδέει το όραμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας καλύπτοντας καταγεγραμμένες ανάγκες φορέων κοινωνικής ωφέλειας και οργανισμών.

Εκ μέρους της Visa Hellas, την σχετική επιταγή στους 2 οργανισμούς παρέδωσε ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, γενικός διευθυντής για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.Για την Γέφυρα Ζωής, την επιταγή παρέλαβε ο πρόεδρος της, Διονύτσης Γουράνιος, ο οποίος παρουσίασε το νέο κτίριο που θα στεγαστεί η οργάνωση.

Την επιταγή για το ΔΕΣΜΟ παρέλαβε η Υπεύθυνη Προγραμμάτων του Δεσμού κα Κατερίνα Ματιάτου η οποία τόνισε τη σημασία της ενέργειας αυτής, αφού με την υποστήριξη της Visa Hellas και μέσω του προγράμματος «Ο Δεσμός Προσφέρει Ζεστασιά» , θα εφοδιαστούν σχολεία και φορείς κοινωνικής πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα με καύσιμα θέρμανσης.

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 3 δωρεές συνολικής αξίας 200.000 ευρώ και σύντομα θα ακολουθήσουν και οι άλλοι οργανισμοί ώστε η συνολική δωρεά αξίας 1.000.000 ευρώ να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.