Ένεση 20 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση Ντράγκι στην ιταλική οικονομία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρώτος πλήρης ετήσιος προϋπολογισμός για τον Ιταλό Πρωθυπουργό. Το πακέτο που δουλεύει το υπουργείο Οικονομικών έχει στόχο να διατηρήσει τα μέτρα στήριξης οικογενειών και επιχειρήσεων.

Τον πρώτο πλήρη ετήσιο προϋπολογισμό της ετοιμάζει η κυβέρνηση του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, με σκοπό να διατηρήσει τις επιπλέον δαπάνες, ακόμη και αν η οικονομία ανακάμπτει με πιο γρήγορο ρυθμό από τον αναμενόμενο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το προσωπικό του υπουργείου Οικονομικών δουλεύει έναν νέο δημοσιονομικό νόμο ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ για τη διατήρηση μέτρων στήριξης οικογενειών και επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με αξιωματούχους εξοικειωμένους με το θέμα.

Το υπό συζήτηση πακέτο θα στηρίξει το εισόδημα των πολιτών, την πρόωρη συνταξιοδότηση και άλλα μέτρα που δεν είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ ενώ θα περιλαμβάνει νέα κίνητρα για τους εργαζόμενους.

Το υπουργείο Οικονομικών βλέπει τώρα κάποιους καρπούς από τη συνολική προσέγγιση για την ενίσχυση της ανάπτυξης που επιδίωκε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η παραγωγή φέτος είναι πιθανό να ξεπεράσει κατά πολύ το 4,5% που είχαν προβλέψει τον Απρίλιο, φτάνοντας ίσως κοντά στο 6%, σύμφωνα με αξιωματούχους.