Ενιαία τιμή για τα εισιτήρια των λεωφορείων

Ποιες κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου. 

Το υπουργείο υποδομών και μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την τιμή των εισιτηρίων που εκδίδονται από τα μηχανήματα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Όπως λοιπόν σημειώνεται, τέλος στο  1,1 ευρώ στα ακυρωτικά μηχανήματα του ΟΑΣΘ και στην «πρωτοτυπία του πρώην ιδιωτικού φορέα, να μη δίνονται ρέστα από τα ακυρωτικά μηχανήματα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ενιαία τιμή στα εισιτήρια που εκδίδονται από τα μηχανήματα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών επαναπροσδιορίζονται οι κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση σταθερά προσηλωμένη στην ποιοτική αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, (ΟΑΣΘ) και δίνοντας έμφαση στην εκπλήρωση του κοινωνικού τους έργου, δίνει νέα ανάσα, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους νέους, τους μαθητές τους σπουδαστές και τους φοιτητές.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, υπέγραψαν την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός κομίστρων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ)», με την οποία μπαίνει οριστικό τέλος σε μία…διεθνή πρωτοτυπία που είχε εγκαθιδρύσει ο ιδιωτικός ΟΑΣΘ: Μέχρι σήμερα οι επιβάτες πλήρωναν προσαυξημένο εισιτήριο στην περίπτωση που προμηθεύονταν το εισιτήριο τους, εντός του λεωφορείου. Μάλιστα, το ακυρωτικό μηχάνημα δεν έδινε ρέστα ! Μία διάταξη, η οποία με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής απόφασης καταργείται και εγκαθιδρύεται η έκδοση ενιαίου εισιτηρίου από τα εκδοτικά μηχανήματα των λεωφορείων.

Ταυτόχρονα στη ΚΥΑ επαναπροσδιορίζονται οι κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου:

Ειδικότερα και εφεξής, ο ΟΑΣΘ υποχρεούται να διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο των 0,50 ευρώ , 1 ευρώ, και 2 ευρώ από τα εκδοτικά μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων που έχει εγκατεστημένα εντός των λεωφορείων, σε επιβάτες που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφοδιασμένοι με προτυπωμένο εισιτήριο αυτής της αξίας.

Οσον αφορά τις κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται μειωμένου κομίστρου, με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αυτές προσδιορίζονται ως εξής:

· Οι φοιτητές της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας.

· Μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άνω των 18 ετών, με την επίδειξη του μαθητικού δελτίου του σχολικού έτους. Τα μαθητικά δελτία ισχύουν έως και την 31 Οκτωβρίου του εκάστοτε έτους.

· Σπουδαστές Δημόσιων Ι.Ε.Κ έως την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο).

· Φοιτητές – Σπουδαστές Δημοσίων Σχολών αρμοδιότητας Υπουργείων Πολιτισμού, Αμυνας, Ναυτιλίας Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού, με την επίδειξη ειδικού εισιτηρίου (πάσο)

· Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.

· Νέοι ηλικίας από 13 έως 18 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής αστυνομικής ταυτότητας.

· Οι Πολύτεκνοι, με την επίδειξη του ισχύοντος βιβλιαρίου πολυτεκνίας.

· Οι πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών, εκτός των προφανών περιπτώσεων προσδιορισμού της ηλικίας, με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου, προσδιορισμού της ηλικίας και της ταυτοπροσωπίας.

· Τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την επίδειξη της χορηγούμενης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών κάρτας ΑμεΑ, από την οποία προκύπτει η ταυτοπροσωπία του δικαιούχου ΑμεΑ και το ποσοστό αναπηρίας του.