Ενημερωτική εκστρατεία για το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit

Ενημερωτική εκστρατεία για το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit
epa08169926 Britain's Union flag flies in front of Big Ben in London, Britain, 27 January 2020. Britain is preparing to leave the European Union (EU) on 31 January 2020. EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παροτρύνει τις επιχειρήσεις αλλά και τους ιδιώτες να προετοιμαστούν για τη λήξη της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, την 31η Δεκεμβρίου.

Το Λονδίνο παροτρύνει τις επιχειρήσεις, αλλά και τους ιδιώτες στη Βρετανία να προετοιμαστούν για τον τερματισμό της μεταβατικής περιόδου του Brexit που λήγει την 31η Δεκεμβρίου, μέσω μίας ενημερωτικής εκστρατείας που έχει τον γενικό τίτλο: «Η νέα αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου: ας ξεκινήσουμε».

Η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ την 31η Ιανουαρίου, τριάμισι χρόνια μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά η μεταβατική περίοδος που ακολούθησε καθυστέρησε κάθε μεγάλη αλλαγή στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Βρετανία και η ΕΕ προσπάθησαν να επιτύχουν μία εμπορική συμφωνία, πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στα τέλη του 2020.

Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ δήλωσε χθες ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες , αλλά υπάρχουν ακόμη σημεία διαφωνίας.