Ενισχύεται το διεθνές δίκτυο του Spitogatos.gr με την απόκτηση του Nepremicnine.net

Ενισχύεται το διεθνές δίκτυο του Spitogatos.gr με την απόκτηση του Nepremicnine.net
Το Nepremicnine.net, που σημαίνει «ακίνητα» στα Σλοβενικά, ιδρύθηκε από τους Primož Jazbec και Aleš Ravnikar το 2000 και αποτελεί τη Νο1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων, καθώς και μία από τις πιο αγαπητές και δημοφιλείς ιστοσελίδες της Σλοβενίας.

Ο Spitogatos.gr ανακοινώνει σήμερα την εξαγορά του 60% των μετοχών της εταιρείας που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα ακινήτων Nepremicnine.net, ηγέτη της αγοράς στη Σλοβενία. Η στρατηγική αυτή κίνηση έρχεται να ενισχύσει το διεθνές δίκτυο Indomio που έχει δημιουργήσει η ομάδα του Spitogatos και να υποστηρίξει την ανάπτυξή του στις χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Το Nepremicnine.net, που σημαίνει «ακίνητα» στα Σλοβενικά, ιδρύθηκε από τους Primož Jazbec και Aleš Ravnikar το 2000 και αποτελεί τη Νο1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων, καθώς και μία από τις πιο αγαπητές και δημοφιλείς ιστοσελίδες της Σλοβενίας. Με περίπου 32.000 αγγελίες που δημοσιεύονται από περισσότερα από 500 μεσιτικά γραφεία και κατασκευαστές και πάνω από 800.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, η εταιρεία διαχειρίζεται επιπλέον και άλλους ιστότοπους που ειδικεύονται στο real estate, όπως το Novogradnje.si («νεόδμητα» στα Σλοβενικά).

Η απόκτηση του Nepremicnine.net ενισχύει το διεθνές δίκτυο του Spitogatos, το οποίο έχει ταχύτατα αναπτυσσόμενη παρουσία σε 12 χώρες του εξωτερικού με το brand Indomio, στο οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, το Immobiliare.it και το Spitogatos.gr.

Ο Primož Jazbec, συνιδρυτής και CEO του Nepremicnine.net, δήλωσε: «Το Indomio αποτελεί σημαντική στρατηγική ευκαιρία για εμάς, γιατί μας παρέχει τεχνογνωσία για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας. Αυτό μας εξασφαλίζει επιπλέον και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρείας μας χάρη στην ισχυρή θέση του δικτύου σε γειτονικές χώρες όπως η Κροατία και η Ιταλία».

Τα τελευταία χρόνια, οι πλατφόρμες τεχνολογίας σχετικά με το real estate και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται γύρω από τα big data της αγοράς ακινήτων, προσελκύουν όλο και περισσότερη προσοχή και επενδύσεις, δημιουργώντας ένα φαινόμενο που προσδιορίζεται με τον όρο proptech. Προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη αυτών των επενδύσεων στην τεχνολογία, όπου πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία της βέλτιστης εμπειρίας αναζήτησης, αγοράς και ενοικίασης και η παροχή των καλύτερων εργαλείων σε μεσιτικά γραφεία και κατασκευαστές, η συγχώνευση ιστοσελίδων με αγγελίες ακινήτων παρατηρείται ολοένα και περισσότερο, δημιουργώντας ισχυρή τεχνολογική ικανότητα με οικονομίες κλίμακας.

Όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής και CEO του Spitogatos.gr «Πριν από δύο χρόνια ξεκινήσαμε το Indomio στη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία και τη Βοσνία με σκοπό να προσφέρουμε ένα εύκολα αναγνωρίσιμο brand σε όλες αυτές τις χώρες βασιζόμενο σε μια κοινή τεχνολογία.  Η συνεργασία με την ομάδα του Nepremicnine.net εντάσσεται σε αυτό το στρατηγικό πλάνο και θα μας επιτρέψει αφενός να δώσουμε τη βέλτιστη πρόσβαση στους χρήστες του δικτύου μας στην αγορά της Σλοβενίας, και αφετέρου να δουλέψουμε με τον Primoz και τον Ales προκειμένου να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλή τεχνολογία στην αγορά ακινήτων της Σλοβενίας».

Η ανάπτυξη σε γειτονικές χώρες έρχεται σαν φυσική συνέχεια της επιτυχημένης ένταξης του Spitogatos, από το 2014, στον όμιλο Real Web που διαχειρίζεται την κορυφαία ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ιταλία (Immobiliare.it) και μαζί οι δύο leaders της αγοράς, ενώνοντας τις δυνάμεις τους και συνδυάζοντας εμπειρία, εξειδίκευση και τεχνογνωσία, χτίζουν με σταθερά βήματα το όραμα του μεγαλύτερου proptech hub στη Νότια Ευρώπη. «Οι μεγάλες αλλαγές που θα φέρει η τεχνολογία στο real estate τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν ιδιαίτερη ικανότητα, εμπειρία και τεχνογνωσία, κάτι που αναπτύσσουμε συνεχώς σε συνεργασία με τους Ιταλούς συναδέλφους μας από το immobiliare.it, έχοντας δύο technology hubs για τον όμιλο σε Ρώμη και Αθήνα, τα οποία θα εξυπηρετούν όλες τις χώρες στις οποίες έχουμε παρουσία στη Νότια Ευρώπη.», συνέχισε ο κ. Μελαχροινός.

Ο Silvio Pagliani, συνιδρυτής του Immobiliare.it δήλωσε: «Γνωρίζουμε τον Primož και τον Aleš εδώ και αρκετά χρόνια- και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε μαζί τους. Αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια κορυφαία πλατφόρμα ακινήτων σε πολλές χώρες της Νότιας Ευρώπης».