Ενισχύει το μετοχικό του κεφάλαιο στη Lamda Development ο Σπύρος Λάτσης

Ενισχύει το μετοχικό του κεφάλαιο στη Lamda Development ο Σπύρος Λάτσης
Ψήφος εμπιστοσύνης της Consolidated Lamda Holdings SA στο έργο ανάπλασης στο Ελληνικό

Σε αγορά 1.362.164 κοινών ονομαστικών μετοχών της Lamda Development με μέση τιμή 6,45 ευρώ και συνολική αξία 8.785.957,80 ευρώ προχώρησε η Consolidated Lamda Holdings SA, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development.

H κίνηση αυτή σηματοδοτεί ψήφο εμπιστοσύνης της Consolidated Lamda Holdings, συμφερόντων Σπύρου Λάτση στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ελληνικό από την Lamda Development

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου οι πρόδρομες εργασίες κατεδάφισης υφισταμένων κτισμάτων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020, ολοκληρώθηκαν και σύντομα ξεκινά και η περίφραξη της έκτασης. Τα έργα αξιοποίησης και διαμόρφωσης του επενδυτικού σχεδίου ξεκινούν την άνοιξη και θα αφορούν μεταξύ άλλων πολλά έργα υποδομών, αθλητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου. Θα έχει προηγηθεί στο πρώτο δίμηνο του έτους η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ από το Δημόσιο, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου το έργο αποτελεί πόλο επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας, αντίστοιχο του οποίου δεν θα έχουμε ξαναδεί, ενώ επισήμανε επίσης ότι στα αμέσως επόμενα 4 με 5 χρόνια η υλοποίηση του έργου θα ρίξει στην οικονομία κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου.