Ενισχυμένα οικονομικά αποτελέσματα για την Κωτσόβολος

Ενισχυμένα οικονομικά αποτελέσματα για την Κωτσόβολος

Η εταιρεία εμφάνισε EBITDA 1,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα -5,2 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Dixons South-East Europe ΑΕΒΕ που διαχειρίζεται την αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος για το 12μηνο της προηγούμενης χρήσης.

Ειδικότερα για το οικονομικό έτος από την 1η Μαΐου 2013 έως την 30η Απριλίου 2014 η εταιρία εμφάνισε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα -5,2 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Επίσης η εταιρεία πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 338 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα σημείωσαν μείωση κατά 11 εκατ. ευρώ και οι απαιτήσεις κατά 2,7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 49 εκατ. ευρώ καθιστώντας την Dixons South-East Europe ΑΕΒΕ την ισχυρότερη εταιρία του κλάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έγιναν γνωστά, ως αποτελέσμα των συνεχών επενδύσεων της εταιρίας δημιουργήθηκαν 125 νέες θέσεις εργασίας με το συνολικό δυναμικό της να ανέρχεται πλέον στους 1.811 εργαζομένους.

Σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής της εταιρίας αποτέλεσε η βελτίωση του δικτύου καταστημάτων της, η εκπαίδευση του προσωπικού της, η επένδυση στο σύστημα υπηρεσιών «Support 360˚» αλλά και η διάθεση προϊόντων και λύσεων υψηλής τεχνολογίας.

Η διοίκηση για την τρέχουσα χρήση στοχεύει σε ακόμη καλύτερη πορεία, προαναγγέλοντας ότι οι επενδύσεις της στην ελληνική αγορά θα συνεχιστούν δυναμικά.

Αφιέρωμα Best Workplaces: Επένδυση στον άνθρωπο