Ενισχύονται οι συνεργασίες ανάμεσα σε ελληνικές και τουρκικές επιχειρήσεις

Ενισχύονται οι συνεργασίες ανάμεσα σε ελληνικές και τουρκικές επιχειρήσεις

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, τόνισε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος για τη χώρα μας. 

Ευκαιρίες εξωστρέφειας προέκυψαν για τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στους τομείς της ενέργειας, της εφοδιαστικής αλυσίδας, στις κατασκευές και στα τρόφιμα, από τις επαφές που είχαν με Τούρκους επιχειρηματίες.

Ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας τους αναζήτησαν 80 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και την Τουρκία, στο πλαίσιο της συνάντησης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (Foreign Economic Relations Board – DEiK), σήμερα, Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, στα γραφεία του συνδέσμου.

Στο επιχειρηματικό φόρουμ απηύθυναν χαιρετισμούς εκ μέρους του ΣΕΒ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Μπίτσιος και εκ μέρους της DEik, ο προέδρος του ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου,

Tevfik Bilgen. Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ και ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Yaşar Halit Çevik.

Οι δυο φορείς υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με το οποίο ενισχύουν περαιτέρω την οικονομική και εμπορική συνεργασία των δυο επιχειρηματικών κοινοτήτων. Στη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 80 επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) ανάμεσα σε ελληνικές και τουρκικές επιχειρήσεις.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, τόνισε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος για τη χώρα μας. 

«Πολλές ελληνικές εταιρίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην Τουρκία, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της μεταποίησης και των υπηρεσιών και επιδιώκουν να αξιοποιήσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή δυναμική της τουρκικής αγοράς, αλλά και να επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου, μέσω συνεργειών με τουρκικές εταιρείες», όπως είπε.