Ενίσχυση του μεριδίου αγοράς για την Allianz Ελλάδος

Ενίσχυση του μεριδίου αγοράς για την Allianz Ελλάδος
Photo:

Κύκλο εργασιών 153,8 εκατ. ευρώ κατέγραψε η ασφαλιστική εταιρεία στο εννιάμηνο.

Ενίσχυση του μεριδίου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά πέτυχε η Allianz Ελλάδος, μέσα στο εννεάμηνο του 2013. Με βάση τα δημοσιευθέντα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας για την παραγωγή ασφαλίστρων, η Allianz Ελλάδος, επιδεικνύοντας αντιστάσεις έναντι των συνεπειών της κρίσης, κατάφερε να αυξήσει το συνολικό μερίδιο αγοράς στο 5%, από 4,5% που ήταν στο τέλος του 2012.

Η Allianz Ελλάδος κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2013 κύκλο εργασιών 153,8 εκατ. ευρώ από το σύνολο των δραστηριοτήτων της (ασφαλίσεις, αμοιβαία κεφάλαια και λοιπές θυγατρικές), μειωμένο κατά μόλις 1,6% από την αντίστοιχη περίοδο του 2012, με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Η λειτουργική κερδοφορία κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους, και διαμορφώθηκε στα 14,8 εκατ. ευρώ από 21,7 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα πλάνα και τους σχεδιασμούς της εταιρείας.

Το κλείσιμο του εννεαμήνου βρήκε την Allianz Ελλάδος να προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε περισσότερους από 330.000 πελάτες, διευρύνοντας την πελατειακή της βάση μέσα σε εννέα μήνες κατά περισσότερο από 37.000 πελάτες.

«Θα συνεχίσουμε προσηλωμένοι στις αξίες μας να προσφέρουμε λύσεις κύρους και αξιοπιστίας στους Έλληνες καταναλωτές. Με κύριο μοχλό ανάπτυξης τις λύσεις μας στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου και τις πρωτοποριακές Αποταμιευτικές & Συνταξιοδοτικές μας λύσεις προχωράμε με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου αγοράς μας στην ελληνική αγορά», δήλωσε ο Πέτρος Παπανικολάου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Allianz Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμη: Microsoft Hellas: Πτώση σε έσοδα και κέρδη τη χρήση 2012 – 2013