Εννέα πρόσωπα κλήθηκαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Εννέα πρόσωπα κλήθηκαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων
Άποψη των βουλευτικών εδράνων στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής , Τετάρτη 17 Ιουλίου2019. . Ορκίζονται σήμερα στις 11 το πρωί οι 300 βουλευτές των έξι κομμάτων που εκλέχθηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συνεδρίαση θα είναι απόρρητη, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του ΚτΒ.

Απεστάλησαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι προσκλήσεις στα εννέα πρόσωπα που καλούνται την Πέμπτη για ακρόαση σχετικά με την λειτουργία της ΕΥΠ.

Η συνεδρίαση, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα παρίσταται ο υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης. Η συνεδρίαση θα είναι απόρρητη, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του ΚτΒ.

Τα πρόσωπα στα οποία εστάλησαν προσκλήσεις βάσει των προτάσεων των βουλευτών- μελών της Επιτροπής είναι: Ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο τέως και πρώην διοικητές της ΕΥΠ Παναγιώτης ΚοντολέωνΓιάννης Ρουμπάτης και Θεόδωρος Δραβίλλας.

Οι εισαγγελείς Εφετών Βασιλική Βλάχου και Κωνσταντίνος Τζαβέλας. Ο τέως γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.