Εννέα στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι τα brands πρέπει να συνεχίσουν αδιάκοπα την επικοινωνία τους αυτό το διάστημα

Έρευνα της εταιρείας Union και του Project Agora σε δέκα αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αναδεικνύει κοινά σημεία και σημαντικές διαφοροποιήσεις στη στάση των καταναλωτών απέναντι στη διαφήμιση κατά τη διάρκεια της κρίσης.

H εταιρεία Union —η κοινοπραξία πέντε κορυφαίων εταιρειών Video Advertising στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, μεταξύ των οποίων και το Project Agora δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνάς της, με τίτλο: Brand Suitability and the Power of Context at a time of a Crisis.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Απριλίου έως και τις αρχές Μαΐου, την περίοδο που οι καταναλωτές είτε βρίσκονταν ακόμα σε απαγόρευση κυκλοφορίας, είτε μόλις είχαν βγει από αυτή. Στις περιοχές που κάλυψε η έρευνα, μαζί με την Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται άλλες 9 σημαντικές αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σουηδία και Xώρες του Κόλπου (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία).

Είναι η πρώτη φορά που διαφορετικές μεταξύ τους αγορές αποτέλεσαν αντικείμενο συγκριτικής μελέτης, με σκοπό να εντοπιστούν οι τοπικές ιδιαιτερότητες στη στάση των καταναλωτών απέναντι στη διαφήμιση και ιδιαίτερα σε καιρό κρίσης. Η έρευνα προσφέρει απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις για Marketers και Media Planners, όπως: ποιες είναι οι προσδοκίες των καταναλωτών από τα brands αυτή την περίοδο, ποια είναι τα επίπεδα ανοχής στην τοποθέτηση διαφημίσεων δίπλα σε περιεχόμενο που αναφέρεται στον COVID-19, πώς διαφοροποιείται αυτό ανά διαφορετικό κλάδο, ποια είναι η επιρροή του κάθε Μέσου στην προσλαμβάνουσα αξία του κάθε brand. 

Ο Οδυσσέας Ντότσικας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Union, σημείωσε: «Η διαφήμιση πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις τοπικές ιδιαιτερότητες και στην επιρροή που έχει το εκάστοτε Μέσο και το περιεχόμενό του στη στάση των καταναλωτών απέναντι σε κάθε brand. Η μεγάλη διαφοροποίηση στις απαντήσεις των πολιτών της κάθε χώρας σε καίρια ερωτήματα είναι από τα βασικά ευρήματα της έρευνας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η κατανόηση των τοπικών συνθηκών και του περιβάλλοντος των τοπικών Μέσων αποκτάει βαρύνουσα σημασία. Local context matters».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα εδώ: https://bit.ly/2Alq0Sb