Ένοχος για φοροδιαφυγή ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου

Ένοχος για φοροδιαφυγή ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου

Γερμανικό δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών στον Ούλι Χένες που παραδέχτηκε πως δεν δήλωσε 27,2 εκατ. ευρώ στις αρχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ούλι Χένες, πρόεδρος της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου, παραδέχτηκε πως φοροδιέφευγε και ζήτησε συγγνώμη. Ωστόσο το γερμανικό δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεσή του δεν έκρινε πως η παραδοχή του Γερμανού πρώην ποδοσφαιριστή ήταν αρκετή και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών για την απόκρυψη 27,2 εκατ. ευρώ από τις φορολογικές αρχές.

Ο δικηγόρος του Χένες, που είχε παραδεχτεί πως έκρυβε τα χρήματα σε λογαριασμό της Ελβετίας, προσπάθησε να μειώσει την ποινή του Γερμανού στη βάση της ειλικρινούς μεταμέλειάς του, ωστόσο οι δικαστές αποφάσισαν πως η ομολογία του δεν ήταν απόλυτη.

Έτσι ο Χένες κρίθηκε ένοχος για «επτά περιπτώσεις φοροδιαφυγής» κι έχει τώρα μία εβδομάδα να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση.

Ούλι Χένες: «Φοροδιέφευγα και λυπάμαι για αυτό»!

Αρχικά οι δικαστές ήθελαν να επιβάλουν στον Χένες ποινή πεντέμιση ετών, ωστόσο τελικά κατέληξαν στη μείωσή της κατά δύο έτη.

Ο Χένες, που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στο Μόναχο λόγω της επιτυχημένης πορείας της Μπάγερν σε Γερμανία και Ευρώπη, υπέβαλε πέρυσι την παραίτησή του από την ηγεσία της ομάδας, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το διοικητικό συμβούλιο και τους οπαδούς της.

Διαβάστε ακόμη: Ένα «σεντόνι» γεμάτο λεφτά