Ένοπλη επίθεση με νεκρούς σε εμπορικό κέντρο στο Τέξας

Ένοπλη επίθεση με νεκρούς σε εμπορικό κέντρο στο Τέξας
Μακελειό στο Walmart του Ελ Πάσο: Πολλοί νεκροί λέει ο δήμαρχος.

«Τρεις είναι οι συλληφθέντες» και «αρκετοί είναι οι νεκροί» από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο , ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης αυτής στο Τέξας Ντι Μάγκρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ενώ ο ο αναπληρωτής κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας Ντάν Πάτρικ τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται «κάπου μεταξύ 15 με 20, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς τον αριθμό των νεκρών».

«Σήμερα η κοινότητα του Ελ Πάσο επλήγη από μία φρικαλέα και παράλογη πράξη βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την ένοπλη επίθεση και εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Επίσης με τον κυβερνήτη Άμποτ επικοινώνησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.

“Η σκέψη μου είναι στο Ελ Πάσο και θα ήθελα να το σκέφτεσθε κι εσείς”, τόνισε από την πλευρά του ο δημοκρατικός υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματός του Μπέτο Ο’ Ρουρκ, που προέρχεται από την πόλη αυτή του Τέξας.

«Συναγερμός για ένοπλη επίθεση. Παραμείνατε μακράν του εμπορικού κέντρου Σιέλο Βίστα», αναφερόταν στο προειδοποιητικό μήνυμα που διέδωσε μέσω Twitter η αστυνομία, λίγο μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδος. «Έχουμε λάβει πολλές πληροφορίες για την ύπαρξη πολλών δραστών με όπλα», προσθέτει το σώμα.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ από τα τραγικά γεγονότα στο Ελ Πάσο. Προσευχόμαστε για τα θύματα, την κοινότητα και τους συνεργάτες μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αστυνομικές δυνάμεις και θα επανέλθουμε όταν κριθεί αναγκαίο» ανέφερε σε tweet η διοίκηση του Walmart.

Μία γυναίκα, που μόλις έκανε τα ψώνια της σε σουπερμάρκετ της αλυσίδας Walmart, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως άκουσε κάτι σαν «πυροτεχνήματα» την ώρα που αναζητούσε μία θέση στάθμευσης.

«Κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του. Είδα τρεις, ή τέσσερις, να πέφτουν», τόνισε η ίδια γυναίκα ονόματι Βανέσα.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στις 11 π.μ., τοπική ώρα, ωστόσο περισσότερο από μια ώρα μετά, οι αστυνομικές δυνάμεις ενημέρωσαν πως το συμβάν ήταν ακόμα σε εξέλιξη.