Ενστάσεις από το Euro Working Group για ανθρωπιστική κρίση και 100 δόσεις

Ενστάσεις από το Euro Working Group για ανθρωπιστική κρίση και 100 δόσεις
Photo: REUTERS

Οι θεσμικοί σύμβουλοι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θεωρούν μονομερείς ενέργειες τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ενστάσεις για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και για το σχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων στο έκτακτο Euro Working Group της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμικοί σύμβουλοι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διαφωνούν με τις κινήσεις της κυβέρνησης, τις οποίες θεωρούν μονομερείς ενέργειες, και σημειώνουν ότι το κάθε μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να αξιολογηθεί, αλλά πρέπει να μελετηθεί συνολικά.

Η διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ήταν περίπου 45 λεπτά και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πήγε καλά και ότι δεν προγραμματίστηκε Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε από το υπουργείο στις 18.20 και μαζί του έφυγαν ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλός του Έλενα Παναρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε ακόμη: Τραβούν το σχοινί οι δανειστές: «Όχι» στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση