Ένταλμα σύλληψης για τον καπετάνιο του ναυαγίου στη Νότια Κορέα

Ένταλμα σύλληψης για τον καπετάνιο του ναυαγίου στη Νότια Κορέα

Το πηδάλιο στον τρίτο αξιωματικό του φέρεται να είχε αφήσει ο κυβερνήτης πριν από το δυστύχημα - 28 νεκροί και 268 αγνοούμενοι από το ναυάγιο.

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του κυβερνήτη του πλοίου «Selow» που ναυάγησε πριν από δύο ημέρες ανοικτά της Νότιας Κορέας, με 475 επιβαίνοντες, από τους οποίους 352 μαθητές λυκείου, εξέδωσαν εισαγγελείς της χώρας.

268 μαθητές και δάσκαλοι αγνοούνται από την Τετάρτη, όταν και ανασύρθηκαν 28 άνθρωποι νεκροί από το ναυάγιο, ενώ τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν άλλους 179.

Οι γονείς, συντετριμμένοι και οργισμένοι, έχουν κατηγορήσει για ανικανότητα το πλήρωμα, τα σωστικά συνεργεία και τις αρχές.

«Η κοινή ομάδα έρευνας της αστυνομίας και των εισαγγελέων ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα προκειμένου να συλληφθούν τρία μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος», δήλωσε αξιωματούχος του λιμενικού στο Μάκπο, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα πως τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο καπετάνιος Λι Τζουν-Σεόκ είχε αφήσει το πηδάλιο στον τρίτο αξιωματικό του πριν από το δυστύχημα.

Ο καπετάνιος, όπως και η πλειονότητα των 28 μελών του πληρώματος του «Sewol», κατάφεραν να εγκαταλείψουν το πλοίο προτού βυθιστεί και δέχθηκαν έντονες επικρίσεις για το ότι το εγκατέλειψαν, ενώ η πλειονότητα των επιβατών είχε εγκλωβιστεί σε αυτό.

Περισσότερες από 48 ώρες μετά την τραγωδία και παρά τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή, δύο δύτες κατάφεραν να ανοίξουν μια πόρτα και να εισέλθουν στο τμήμα φορτίου του πλοίου το οποίο έχει βυθιστεί πλήρως.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατότητα. Δεν μπορείτε να δείτε ούτε τη μύτη σας», δήλωσε ένας από τους δύο άνδρες όταν επέστρεψε στην ξηρά.

1/6

Ένας από τους επιζώντες, ο υποδιευθυντής του σχολείου όπου φοιτούσαν οι μαθητές, νότια της Σεούλ, βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στο Τζίντο και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, αυτοκτόνησε.

Οι διασώστες ελπίζουν να βρουν επιβάτες που φορούσαν σωσίβια, μια υπόθεση όλο και λιγότερο αξιόπιστη καθώς ο χρόνος περνά. Δύο δύτες διοχέτευσαν οξυγόνο στο σκάφος, δήλωσαν λιμενικοί.

Τρεις τεράστιοι γερανοί έχουν φτάσει στον τόπο του ναυαγίου αλλά θα ξεκινήσουν την ανάσυρση του πλοίου μόνο αφού χαθεί κάθε ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, δήλωσε ο περιφερειακός επικεφαλής του λιμενικού Κιμ Σόο-Χιούν.

Διαβάστε ακόμη:

Σε κατάσταση σοκ η Νότια Κορέα

Κορέα: Τα τελευταία μηνύματα των επιβατών του μοιραίου πλοίου

Βίντεο: Συγκλονιστικές προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων στο ναυάγιο