Ένταση και προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση και προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)
To banner λίγο πριν την έναρξη του διήμερου ευρωπαϊκού συνέδριου με τίτλο «Το μέλλον της ΕΕ: προκλήσεις και προοδευτικές εναλλακτικές λύσεις», που διοργανώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL, στην Αθήνα, ως μια σημαντική συνάντηση για την ευρωπαϊκή Αριστεράς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019. Στο Συνέδριο θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ θα παραστούν και θα παρέμβουν ο υποψήφιος της Αριστεράς για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Nico Cue και η Αντιπρόεδρος του Kόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (EL) και ηγετικό στέλεχος της Ενωμένης Αριστεράς και του ΚΚ της Ισπανίας, Μάιτε Μόλα (Maite Mola). ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Άτομα που διαμαρτύρονταν για την Συμφωνία των Πρεσπών προσήχθησαν από την αστυνομία.

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στη Λεωφόρο Νίκης, μπροστά στην είσοδο της Α’ προβλήτας του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία τους Αλέξη Τσίπρα.

Αστυνομικοί εντόπισαν τρεις νεαρούς και μια νεαρή που φορούσαν μπλούζες με τη λέξη «Υπέρ άνω όλων η Ελλάς» και τους προσήγαγαν ενώ πριν από λίγο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο προχώρησαν και σε νέες προσαγωγές πολιτών.

Νωρίτερα, οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων και συγκεκριμένα στον χώρο κοντά όπου σε λίγη ώρα θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι προσαγωγές είναι τέσσερις και πρόκειται για άτομα που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών κοντά στην Α’ Προβλήτα του Λιμανιού, όπου σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία, ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η ομιλία του πρωθυπουργού είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 19.30.