Εντάσεις και διαφωνίες στο ΣτΕ για τα κανάλια – Διακόπηκε η διάσκεψη της Ολομέλειας

Εντάσεις και διαφωνίες στο ΣτΕ για τα κανάλια – Διακόπηκε η διάσκεψη της Ολομέλειας

Ολοκληρώθηκε πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση – Άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη.

Διακόπηκε η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Η πρώτη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, κεκλεισμένων των θυρών, διήρκεσε περίπου μία ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, διακόπηκε έπειτα από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του προέδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν, ενώ αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το ΣτΕ.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη για τα κρίσιμα θέματα που έχουν τεθεί σχετικά με αντισυνταγματικότητες του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους ενδιαφερόμενους, επιχειρηματικά σχήματα που πήραν άδεια αλλά και εκείνα που δεν πήραν.

Τα μείζονος σημασίας θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, όποτε συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των μελών του, είναι αν το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά το σύνταγμα ήταν το μόνο αρμόδιο για την αδειοδότηση και όχι ο υπουργός Επικρατείας, όπως και το θέμα που σχετίζεται με τον περιορισμένο σε τέσσερις αριθμό των αδειών που ορίστηκαν από την κυβέρνηση.