Enterprise Europe Network Hellas: Δίπλα σε περισσότερες από 450 εταιρείες

Enterprise Europe Network Hellas: Δίπλα σε περισσότερες από 450 εταιρείες

Μέσω του δικτύου, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν εξατομικευμένη και δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Περισσότερες από 450 συμφωνίες διεθνούς συνεργασίας, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 600 μέχρι το τέλος του 2016, έχει υποστηρίξει από το 2008 μέχρι σήμερα το δίκτυο Enterprise Europe Network – Hellas, το οποίο την 1η Ιανουαρίου ξεκίνησε τη νέα περίοδο της λειτουργίας του με νέες -υψηλής προστιθέμενης αξίας- υπηρεσίες, που επικεντρώνονται στις ανάγκες διεθνοποίησης και καινοτομίας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μέσω του δικτύου, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν εξατομικευμένη και δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τα εξής: πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και εκμετάλλευση επιχειρηματικών ευκαιριών διεθνώς, διαμόρφωση επιχειρηματικού σχεδίου, μεταφορά καινοτόμων τεχνολογιών στην αγορά και διαχείριση διανοητικής ιδιοκτησίας, διαχείριση καινοτομίας, διαμόρφωση ευρωπαϊκών πολιτικών και νομοθεσίας σε εξειδικευμένα ζητήματα, συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και συναντήσεις, καθώς και πληροφόρηση για τρέχοντα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Παράλληλα, το Enterprise Europe Network- Hellas προσφέρει στήριξη σε επιχειρήσεις που αναζητούν συνεργασίες εμπορικές (π.χ. για εισαγωγή νέου προϊόντος στην εγχώρια αγορά ή εξαγωγή σε διεθνείς αγορές), τεχνολογικές (π.χ. προώθηση ή ζήτηση μιας νέας τεχνολογίας από και προς το εξωτερικό) ή ερευνητικές (π.χ. υποβολή πρότασης σε ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα).

Υπενθυμίζεται, ότι το δίκτυο είναι μέλος του αντίστοιχου παγκόσμιου, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες. Στην Ελλάδα το έργο του υλοποιείται από κοινοπραξία 12 οργανισμών.