Εντυπωσιακά κέρδη για την Capital Product Partners

Εντυπωσιακά κέρδη για την Capital Product Partners

Η εταιρεία του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη αύξησε τα κέρδη της σε 64,33 εκατ. δολάρια από 6,59 εκατ. δολάρια.

Μεγάλη αύξηση στα κέρδη της παρουσίασε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά, Capital Product Partners, του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Capital Shipmanagement Corporation ελέγχει στόλο που αποτελείται από 41 συνολικά πλοία εκ των οποίων 27 είναι δεξαμενόπλοια στα οποία συμπεριλαμβάνονται τρία VLCCs που είναι ο μεγαλύτερος τύπος πλοίου αυτής της κατηγορίας, πέντε σύγχρονα φορτηγά πλοία και εννέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εκ των οποίων τα δύο είναι νεότευκτα και τα άλλα τρία υπό ναυπήγηση. Στον στόλο περιλαμβάνονται και τα πλοία της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας του Ομίλου Capital Product Partners L.P.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Wall Street

Συγκεκριμένα η εταιρεία αύξησε τα κέρδη της σε 64,33 εκατ. δολάρια έως το τέλος Ιουνίου από 6,59 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 81,7 εκατομμύρια δολάρια έναντι 77,68 πέρσι, όμως αυξήθηκαν και τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων από 98, εκατομμύρια στα 17,5 εκατ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα λειτουργικά κέρδη να είναι ελάχιστα μειωμένα στα 22 εκατ. δολ. έναντι 23,4 το 212.

Η εταιρεία, που έχει στόλο με δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, παρουσίασε κέρδη 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την αγορά σε τιμή ευκαιρίας δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital, Ιωάννης Λαζαρίδης, επεσήμανε ότι ο τομέας των δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν προϊόντα πετρελαίου παρουσιάζει συνεχή βελτίωση η οποία οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών των ΗΠΑ.

Για περισσότερα αποτελέσματα εταιρειών πατήστε εδώ