Εντυπωσιακά κέρδη για το alter ego της Google

Εντυπωσιακά κέρδη για το alter ego της Google
Letters spell the word "Alphabet" as they are seen on a computer screen with a Google search page in this photo illustration taken in Paris, France, August 11, 2015. Google Inc is changing its operating structure by setting up a new company called Alphabet Inc, which will include the search business and a number of other units. REUTERS/Pascal Rossignol - RTX1NWLA Photo:

Η Alphabet έκανε ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό ξεκίνημα μετά τη ριζική αλλαγή στη διοίκηση του τεχνολογικού γίγαντα της Google.

Έσοδα που προκάλεσαν τεράστια έκπληξη ακόμη και στους πιο αισιόδοξους αναλυτές σημείωσε η Alphabet, η «μαμά εταιρεία» που προέκυψε μετά τον διαχωρισμό της Google και των υπόλοιπων θυγατρικών της πριν λίγες εβδομάδες.

Η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας στο τρίτο τετράμηνο ήταν της τάξης του 10% ενώ τα κέρδη της εκτοξεύτηκαν κατά 45%, δίνοντας μια ώθηση ρεκόρ στη μετοχή της που έφτασε το 10%. Οι εξελίξεις αυτές παρέσυραν και το YouTube, το οποίο σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις.

Σημαντική ώθηση στις πωλήσεις και τα κέρδη έφερε η επέκταση της χρήσης των φορητών συσκευών, με τον οικονομικό διευθυντή της Alphabet, Ρουθ Πόρατ, να κάνει λόγο για ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως σε όλες τις διαδικτυακές υπηρεσίες της εταιρείας.

Τα αποτελέσματα αυτά έδωσαν τη δυνατότητα στην Alphabet να επαναγοράσει μετοχές της, αξίας 5 δισ. δολαρίων, γεγονός το οποίο ενίσχυσε την άνοδο της τιμής τους κι έκανε τους επενδυτές ακόμη πιο ευτυχισμένους.

Η επίσημη αρχή της Alphabet έγινε στις 2 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης του τρέχοντος οικονομικού τετραμήνου. Αυτό σημαίνει ότι η ολοκληρωμένη εικόνα του νέου εταιρικού σχήματος θα έρθει τον προσεχή Ιανουάριο, με τον Πόρατ να προειδοποιεί ήδη ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει τις δαπάνες καθώς οι κεφαλαιακές εκροές σημείωσαν ελαφρά αύξηση.