«Εντυπωσιακή» πρόοδο βλέπει στην Ελλάδα ο Ράιχενμπαχ

«Εντυπωσιακή» πρόοδο βλέπει στην Ελλάδα ο Ράιχενμπαχ

Ο επικεφαλής της Task Force παραδέχεται πως υπάρχουν καθυστερήσεις, όμως θεωρεί πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Με δηλώσεις του στην γερμανική μηνιαία οικονομική επιθεώρηση Capital ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. (Task Force) Χόρστ Ράιχενμπαχ παρουσιάζει μια ιδιαίτερα θετική εικόνα της Ελλάδας, όπως παρατηρούν οι συντάκτες του άρθρου.

Συγκεκριμένα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ εξαίρει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά λέγοντας ότι η κυβέρνηση αυτή είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει την τεχνική βοήθεια που της προσφέρεται και πως η προθυμία που επιδεικνύει για συνεργασία είναι σε πολλούς τομείς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: «Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα διαρκέσουν όσο πρέπει»

Ο επικεφαλής της Task Force παραδέχεται ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο, προσθέτει όμως ότι η πρόοδος στην Ελλάδα είναι εν μέρει «εντυπωσιακή», κυρίως στο χώρο της υγείας. Ωστόσο, επισημαίνει ότι απαιτούνται και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.

Το Capital αναφέρει στο άρθρο του ότι μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην Αθήνα για τις καθυστερήσεις στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, η Κομισιόν αναθεωρεί τώρα την αξιολόγησή της για τη μεταρρυθμιστή πολιτική στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ