Εντυπωσιάζουν οι πωλήσεις της Apple εν μέσω πανδημίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η τεχνολογική εταιρεία-γίγαντας είχε έσοδα 26,42 δισ. δολάρια μόνο από τα iPhone, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κατά 4 δισ. δολάρια.

H Apple Inc ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου με τον ετήσιο τζίρο της να αυξάνεται σε κάθε κατηγορία, αλλά και γεωγραφικά, καθώς οι πελάτες της που εργάζονταν από το σπίτι στη διάρκεια έξαρσης της πανδημίας COVID-19 στράφηκαν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Η αναφορά για τα κέρδη της εταιρίας, ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, με μερικές επισκιασμένες κατηγορίες προϊόντων όπως οι συσκευές iPad, αλλά και οι προσωπικοί υπολογιστές (Mac) να καταγράφουν ώθηση στις πωλήσεις τους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τεχνολογική εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, ακόμη και στις κατηγορίες των iPad και Mac. Η μετοχή της ενισχύεται 6% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 2,58 δολάρια ανά μετοχή έναντι πρόβλεψης για 2,04 δολάρια.

Οι τιμές των μετοχών της εταιρείας κατέγραψαν αύξηση 5%, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στα αποτελέσματα συμπεριλήφθηκαν και οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών (iPhone) ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έγιναν γνωστά την ίδια ημέρα, που έγινε γνωστό ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραψε ετήσια μείωση κατά 32,9% στο τελευταίο τρίμηνο. Πρόκειται για τη χειρότερη απόδοση της αμερικανικής οικονομίας από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης.

Με το 60% των πωλήσεών της, να προέρχεται από τις διεθνείς αγορές, η Apple με έδρα την κομητεία του Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια, είχε έσοδα 26,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις iPhone, ξεπερνώντας κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν πωλήσεις 22,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς (Refinitiv).

Συνολικά, τα έσοδα έφτασαν στα 59,69 δισ. έναντι πρόβλεψης για 52,25 δισ. Τα έσοδα από υπηρεσίες ήταν 13,16 δισ. έναντι εκτίμησης για 13,18 δισ. δολάρια.

Ερωτηθείς από το Reuters ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, τόνισε ότι μετά τις αναταραχές του Απριλίου, οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά τον Μάιο και τον Ιούνιο, με βοήθεια και από την κυκλοφορία του iPhone SE, τον Απρίλιο.