Εντολή σε Χουλιαράκη να κλείσει τη συμφωνία

Εντολή σε Χουλιαράκη να κλείσει τη συμφωνία

Το κυβερνητικό συμβούλιο εξουσιοδότησε την ομάδα του Brussels Group για επίτευξη αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας.

Εντολή επίτευξης αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας έδωσε στην ομάδα διαπραγμάτευσης το Κυβερνητικό Συμβούλιο μετά τη νέα νέα πεντάωρη συνεδρίασή του που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Όπως αναφέρει η «Ημερησία» στη μαραθώνια σύσκεψη προσδιορίστηκε το περίγραμμα των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση στο Brussels Group και με το οποίο η ομάδα Χουλιαράκη θα επιδιώξει συμφωνία.

Στη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, έγινε συνολική αποτίμηση των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά η περαιτέρω πορεία τους. Κοινή εκτίμηση του κυβερνητικού συμβουλίου αποτελεί η άποψη ότι η ελληνική πλευρά έχει διανύσει το δρόμο που έπρεπε και εναπόκειται στους δανειστές να δείξουν αν επιθυμούν μία συμφωνία.

Μάλιστα ο Μαξίμου έσπευσε χθες να καταγγείλει, με αφορμή δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο, «οργανωμένο σχέδιο» που στοχεύει στη «διαίρεση της Ευρώπης».

Στο μεταξύ στο 60% τοποθετεί τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της η Joan Hoey, ανώτερη αναλύτρια του Economist Intelligent Unit.

Όπως εξήγησε η κ. Hoey από το βήμα του συνεδρίου του Economist, υπάρχει πολύ λίγος πολιτικός χώρος για συναίνεση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τόνισε, πάντως, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή για ρήξη.

Η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ύφεση το πρώτο τρίμηνο, σημείωσε επίσης η Joan Hoey, εκτιμώντας ότι το 2015 θα είναι δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα.