Έντονη κακοκαιρία τη Δευτέρα: Πού θα χτυπήσουν βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- 25/01/2026, 12:15
- SHARE
-
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα (έως το μεσημέρι), στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, πρόσκαιρα στη Θράκη, στην Αττική (πρωινές–μεσημβρινές ώρες), καθώς και σε Κρήτη, νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.
-
Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν την Κυριακή στο Ιόνιο και τη Δευτέρα στο Αιγαίο, δυσχεραίνοντας τις θαλάσσιες μετακινήσεις.
-
Η εξέλιξη των φαινομένων παρακολουθείται από την ΕΜΥ, ενώ επίσημες προειδοποιήσεις εκδίδονται και μέσω του Meteoalarm, με το έκτακτο δελτίο να ανανεώνεται εντός 12 ωρών.
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας.
Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν σήμερα Κυριακή (25-01-2026) στο Ιόνιο και αύριο Δευτέρα (26-01-2026) στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τη Δευτέρα (26-01-2026):
- α. στη δυτική Ελλάδα μέχρι το μεσημέρι
- β. στην ανατολική Μακεδονία από το πρωί και από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θράκη
- γ. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα
- δ. στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά και τα νότια τμήματά της) από τις προμεσημβρινές ώρες
- ε. στην Αττική από το πρωί μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες
Μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα για την εξέλιξη του καιρού, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ.
Το παρόν Έκτακτο Δελτίο θα ανανεωθεί σε 12 ώρες.
Ενημερωθείτε και μέσω των επίσημων προειδοποιήσεων του Meteoalarm σε Ελλάδα και Ευρώπη.