Έντονο ενδιαφέρον της Κίνας για το real estate στην Ελλάδα

Έντονο ενδιαφέρον της Κίνας για το real estate στην Ελλάδα

Στόχος του Greece, My Residence είναι η τόνωση της αγοράς ακινήτων και την προσέλκυση επενδυτών υψηλού οικονομικού κύρους.

Ολοκληρώθηκε η αποστολή που διοργάνωσε το Enterprise Greece στην Κίνα και, συγκεκριμένα, στις πόλεις Γκουανγκζού και Χονγκ Κονγκ. Στόχος της αποστολής ήταν η προώθηση του προγράμματος χορήγησης αδειών διαμονής σε αγοραστές ακινήτων από τρίτες χώρες αξίας 250.000 ευρώ και άνω Greece, My Residence και, κατ’ επέκταση, η προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του real estate στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα προέκυψε από τη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την τόνωση της αγοράς ακινήτων και την προσέλκυση επενδυτών υψηλού οικονομικού κύρους.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το πρόγραμμα Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος και ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Στέφανος Ησαΐας, ενώ την αποστολή πλαισίωναν και στελέχη της Διεύθυνσης Προσέλκυσης Επενδύσεων του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια παραμονής στην πόλη Γκουανγκζού (7-9/11/2014), το Enterprise Greece συμμετείχε με περίπτερο στην 5th Guangzhou International Quality Lifestyle & Property Expo, μέσω της οποίας είχε τη δυνατότητα να προωθήσει δυναμικά το πρόγραμμα στο ευρύ ενδιαφερόμενο κινεζικό επενδυτικό κοινό και να διαπιστώσει το έντονο και ουσιαστικό ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας Κινέζων πολιτών για την Ελλάδα και την προοπτική αγοράς ακίνητης περιουσίας σε αυτή. Διανεμήθηκε, προς ενημέρωση των επισκεπτών, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με πρακτική πληροφόρηση επί των όσων ορίζει η νομοθεσία, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 100 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ενδιαφερόμενους.

Παράλληλα, οι επικεφαλής της αποστολής, κ. Συρίγος και κ. Ησαΐας, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους των κυριότερων εξειδικευμένων γραφείων μετανάστευσης (immigration offices), αλλά και με ειδικούς της αγοράς, στους οποίους παρουσίασαν το πρόγραμμα, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σε σύγκριση με παρόμοια προγράμματα άλλων χωρών της Μεσογείου. Είχαν δε την ευκαιρία να διαπιστώσουν το έντονο ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς και την επιθυμία που εξέφρασε για τη δυναμική προώθηση του προγράμματος στην εγχώρια κινεζική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο Χονγκ Κονγκ (9-12/11/2014), η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε στο «Investment Immigration Summit – Hong Kong 2014» (11-12/11/2014), το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά συνέδρια επενδυτικής μετανάστευσης στην ευρύτερη περιοχή του Χονγκ Κονγκ.