Εντοπίστηκε το κύριο μαύρο κουτί του Norman Atlantic

Εντοπίστηκε το κύριο μαύρο κουτί του Norman Atlantic

Σήμερα στο Μπάρι οι νεκροψίες στις σωρούς των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί - Συνεχίζεται η προσπάθεια εύρεσης των αγνοουμένων επιβατών.

Oι πυροσβέστες εντόπισαν χθες βράδυ το κύριο μαύρο κουτί του Νοrman Atlantic, το οποίο όμως βρισκόταν σε χώρο στον οποίο είχε επεκταθεί η πυρκαγιά και ενδέχεται να έχει καταστραφεί, μερικώς ή ολοκληρωτικά. Πριν δύο ημέρες τα μέλη του ιταλικού λιμενικού και οι ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων είχαν εντοπίσει ένα άλλο, μικρότερο μαύρο κουτί.

Χθες μετά την ολοκλήρωση της τρίτης επιθεώρησης στο μοιραίο πλοίο ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος του Μπρίντιζι, Μικέλε Αντζιούλι, δήλωσε πως στο εσωτερικό του πλοίου υπάρχουν ακόμη εστίες φωτιάς που «θα συνεχίσουν να αργοκαίνε πιθανότατα για μερικές εβδομάδες ακόμη. Η καύση είναι εξαιρετικά αργή». Ο Ιταλός διοικητής πρόσθεσε ακόμη πως το άνοιγμα των χώρων και η εισροή οξυγόνου οδηγεί στην αναζωπύρωση της φωτιάς τοπικά.

Το κλιμάκιο των Ιταλών επιθεωρητών ερεύνησε χθες τα καταστρώματα 4 και 6 του Norman Atlantic, καθώς και μέρος του 3ου καταστρώματος. Η ομάδα κατάφερε να μπει σε μέρος του γκαράζ των οχημάτων, όπου ξεχώρισε τα οχήματα που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και θα αποτελέσουν το επίκεντρο των ερευνών τους για τον εντοπισμό θυμάτων. Όπως εξήγησε ο διοικητής Αντζιούλι, δεν είναι ακόμη εφικτό να βρεθούν ίχνη πτωμάτων. «Θα πρέπει να επιθεωρηθεί το κάθε όχημα ξεχωριστά», επεσήμανε.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες φέρεται να προέκυψαν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η ναυτική αυτή τραγωδία μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Σήμερα, στο μεταξύ, θα αρχίσουν στο Μπάρι οι νεκροψίες για τα εννέα θύματα που μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Απουλίας, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους. Για τα τελικά ιατρικά συμπεράσματα θα χρειαστούν, όμως, αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, όταν σβήσουν όλες οι εστίες φωτιάς στο εσωτερικό του πλοίου, πρόκειται να ρυμουλκηθεί από το λιμάνι του Πρίντεζι σε εκείνο του Μπάρι.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic