Envolve Award Greece 2022: Οι δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας μιλούν στο Fortune Greece

Envolve Award Greece 2022: Οι δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας μιλούν στο Fortune Greece
Οι νικητές του Envolve Award Greece 2022 θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, 8 Ιουνίου και ώρα 18:00 σε μια ζωντανή τελετή απονομής, την οποία θα παρουσιάσει ο Σάκης Τανιμανίδης, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Κράτησε τη θέση σου εδώ.

Το Envolve Entrepreneurship,ένα κοινωνικό πρόγραμμα του Libra Group για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει τους δέκα φιναλίστ του Envolve Award Greece 2022.

Οι δέκα αυτές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) διεκδικούν, μεταξύ άλλων, έως 50.000 ευρώ άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, για την επιτάχυνση και ανάπτυξή τους. Οι φετινοί φιναλίστ του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας, δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους κλάδους που εστιάζουν στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υγείας και φαρμακευτικών υπηρεσιών, της εκπαίδευσης, των βιώσιμων μεταφορών, της τεχνολογίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (FinTech), των ψηφιακών λύσεων για το λιανεμπόριο (RetailTech), καθώς και των υπηρεσιών μεταφοράς (courier).

Το Envolve Entrepreneurship, το οποίο δημιουργήθηκε το 2012 από το Libra Group, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, καθώς και για την υποστήριξη των μελλοντικών ηγετών της επιχειρηματικότητας, κλείνει φέτος δέκα χρόνια λειτουργίας. Μέχρι σήμερα, το Envolve στην Ελλάδα, μέσω του προγράμματος βράβευσης Envolve Award Greece, έχει υποστηρίξει 34 νικητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε 19 κλάδους της οικονομίας. Αυτοί οι νικητές έχουν συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 2.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ η συνολική αποτίμησή τους ξεπερνά τα 850 εκατομμύρια ευρώ.

Οι νικητές του Envolve Award Greece 2022 θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, σε μια ζωντανή τελετή απονομής,την οποία θα παρουσιάσει ο Σάκης Τανιμανίδης, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Εκτός από το βραβείο Envolve Award Greece, το κοινό, από σήμερα μπορεί να ψηφίζει τους αγαπημένους του φιναλίστ, ώστε να κερδίσουν το  βραβείο κοινού #GetEnvolved Αward, κάνοντας like στα βίντεό τους, τα οποία έχουν αναρτηθεί στις σελίδες Facebookκαι Instagramτου Envolve στην Ελλάδα. Οι νικητές αυτοί, διεκδικούν επιπλέον χρηματικά έπαθλα για να υποστηρίξουν τα εγχειρήματά τους.

Το Envolve Entrepreneurship εξασφάλισε για το Fortune Greece μερικές δηλώσεις από τους φιναλίστ και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Grandmama

Βίκυ Κλήμη, Μαρία Μηλιού, Γιώργος Λιβάς, Βάσια Κόντου

Πως θα χαρακτηρίζατε το ταξίδι σας από την αίτηση μέχρι τη τελετή βράβευσης του Envolve Award Greece 2022;

Δυο σημαντικά συνέβησαν σε αυτό το ταξίδι: το πρώτο ήταν ότι είδαμε το Grandmama μέσα από έναν διαγωνισμό και το πώς θα επικοινωνούσαμε το όραμα μας ώστε να βρισκόμαστε στους φιναλίστ και το δεύτερο ότι είχαμε δίπλα μας την τόσο υποστηρικτική ομάδα του Envolve που μας οδήγησε μέχρι τα βραβεία. Ευχόμαστε κι ακόμα παραπέρα!

Kineo

Αδάμ Μαρκάκης, Γιώργος Σιορφανές, Ιωάννα Βλασοπούλου, Ναταλία Κρίτσαλη, Ανδρέας Δημήτρη, Μαίρη Μαρκάκη, Κατερίνα Κρυπωτού, Κατερίνα Λίζα, José Tomás Mendez

-Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της startup σας; 

Η ευκαιρία να ζήσουμε σε γειτονιές που μας επέτρεψαν να μην εξαρτόμαστε από το αυτοκίνητο. Από τότε προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να μεταφέρουμε αυτό το συναίσθημα χαράς και ελευθερίας. 

Coffe-Eco 

Αλέξης Πάντζιαρος, Μάριος Βλάχογιάννης

-Τι θα σήμαινε επιτυχία για εσάς και την επιχείρηση σας;

Επιτυχία όταν συζητάμε για επιχειρηματικότητα ξεκινάει σχεδόν πάντα με οικονομικά οφέλη για να μπορέσει κάποιος να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη, παράλληλα επιτυχία για εμάς θα είναι να μπορέσουμε τα επόμενα πέντε χρόνια να επεξεργαζόμαστε 40.000 τόνους υπολείμματος καφέ και να εξάγουμε την πρώτη ελληνική πρώτη ύλη βασιζόμενη στις αρχές της κυκλικής οικονομίας σε Ν. Αμερική και Ασία.

EVplus

Γιώργος Βουλγαρούδης, Στέργιος Σαρήτσαμλης

Πως θα χαρακτηρίζατε το ταξίδι σας από την αίτηση μέχρι τη τελετή βράβευσης του Envolve Award Greece 2022;

Ήταν μία υπέροχη εμπειρία αυτογνωσίας, πίστης και συνειδητής τεκμηρίωσης του εγχειρήματός μας σε κάθε στάδιο αξιολόγησης. Οι εμπειρίες και ο ενθουσιασμός από τη θετική εξέλιξη και πορεία μας έως την τελική διάκριση ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή!

Infin8

Δημήτρης Πετρίλης, Σαμπάτης Ορφανάκος, Άκης Κλουτσινιώτης

-Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της startup σας;

Το όραμα μας ήταν να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή η οποία θα βοηθήσει τους χρήστες να διαχειριστούν και να βελτιώσουν τα οικονομικά τους. Πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα για υπηρεσίες και αγαθά που προσφέρονται σε δίκαιη αξία.

Optin

Ιωάννης Παπαδόπουλος, Δημήτριος Τέρπας

-Τι θα σήμαινε επιτυχία για εσάς και την επιχείρηση σας;

Πιστεύουμε ότι ο κύριος παράγοντας που κάνει τις εταιρείες επιτυχημένες είναι οι ομάδες πίσω από αυτές. Έτσι για εμάς επιτυχία θα είναι να υποστηρίξουμε τις εταιρείες να προσφέρουν στους εργαζομένους αυτό που αξίζουν, δηλαδή να μοιράζονται μέρος από την επιτυχία και την ιδιοκτησία με τα ταλέντα που δημιουργούν και οδηγούν την αξία της εταιρείας.

Pet Explorer

Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Κασομούλης Αριστοτέλης

-Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της startup σας;

Όλες και όλοι στο Petexplorer συμφωνούμε ότι η πηγή έμπνευσης που οδήγησε την εταιρεία δεν είναι άλλη από τα κατοικίδιά μας. Πιο συγκεκριμένα, όμως, η ιδέα ήρθε ως απάντηση στην ποιοτική και εντατική αναζήτηση που συζητώντας, όλοι διαπιστώνουμε ότι κάνουμε προκειμένου να δώσουμε στα κατοικίδιά μας την καλύτερη δυνατή φροντίδα από άψογα καταρτισμένους επαγγελματίες.

Morphoses

Άννα Νατσβλισβίλι, Βασιλική (Ίλια) Τζωρτζόπουλου, Αλέξανδρος Πιθαμίτσης

-Τι θα σήμαινε επιτυχία για εσάς και την επιχείρηση σας;

Επιτυχία για τη Morphoses σημαίνει να επηρεάσουμε και να εξοικειώσουμε όσους περισσότερους γονείς και παιδία γίνεται με την έννοια των soft skills. Δηλαδή, με τις δεξιότητες αυτές που μας κάνουν καλύτερους ηγέτες, καλύτερους επιχειρηματίες, καλύτερους γονείς, καλύτερους φίλους και τελικά πιο ευτυχισμένους ανθρώπους. Αυτές οι δεξιότητες μας βοηθούν να ορίσουμε την προσωπική και την επαγγελματική μας επιτυχία, να αποδεχόμαστε τα λάθη μας διορθώνοντας τα, να εξωτερικεύουμε τα συναισθήματα μας και να μπαίνουμε στα παπούτσια των συνανθρώπων μας. Να είμαστε πιο ευτυχισμένοι, ορίζοντας την ευτυχία εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας.

Shiplemon

Γιώργος Ζαχαρτζής, Γιώργος Αυγενάκης, Στράτος Γιουλδάσης

-Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της startup σας;

Όταν έμαθα ότι τα αεροπλάνα των κούριερ έρχονται στην Ελλάδα γεμάτα, αλλά φεύγουν άδεια, στενοχωρήθηκα. Όσον αφορά τις online αγορές, δεν υπάρχει ακόμη ισορροπία ανάμεσα στις εισαγωγές και τις εξαγωγές. Ενώ πλέον παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα, δυσκολευόμαστε να τα πουλήσουμε online στους αγοραστές του εξωτερικού. Ένας λόγος είναι τα ακριβά μεταφορικά. Αυτό αποφασίσαμε να το αλλάξουμε.

Bespot

Λέων Γαβαλάς, Αναστασία Γρίβα, Κωνσταντίνος Δημητρός, Βασίλης Σταύρου

-Πως θα χαρακτηρίζατε το ταξίδι σας από την αίτηση μέχρι τη τελετή βράβευσης του Envolve Award Greece 2022;

Το Envolve Award Greece είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ανταγωνιστικούς θεσμούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Η επιτυχία εταιρειών που έχουν βραβευθεί τις προηγούμενες χρονιές κάνει την συμμετοχή μας στην τελετή βράβευσης ακόμα πιο σημαντική. Το γεγονός ότι έπρεπε να παρουσιάσουμε το εγχείρημά μας δομημένα και με απλό τρόπο, μας βοήθησε να εξελιχθούμε, αλλά και να αναγνωρίσουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη της εταιρείας μας.

Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, θα περιλαμβάνει συζητήσεις για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας,  όπου θα συμμετέχουν οι:

  • κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  • κ. Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και CEO του Libra Group
  • κ. Ευάγγελος Παππάς, Συνιδρυτής και CSO της RTsafe
  • κα. Βαρβάρα Γελαδάκη, Ιδρύτρια και CEO της Rodi Fertility
  • κ. Νίκος Μόσχος, Συνιδρυτής και Business Director της PD Neurotechnology
  • κ. Κώστας Σαριδάκης, Συνιδρυτής και CEO της Collaborate Healthcare
  • κ. Απόστολος Φωτεινάκης, CFO της blueground
  • κα. Μαρίκα Λάμπρου, Ιδρύτρια και CEO της CEL, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας
  • Νικητές του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve για το 2022

Το Envolve Award Greece 2022 είναι ανοιχτό για το κοινό, ωστόσο είναι απαραίτητη η προεγγραφή, καθώς θα διατεθούν περιορισμένες θέσεις για τη δια ζώσης παρακολούθησή του.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά  μέσω livestream, στην πλατφόρμα της Chorus Call Hellas, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Country Director του Envolve Entrepreneurship δήλωσε: «Είναι πάντα ενθαρρυντικό να ερχόμαστε σε επαφή με ομάδες και ανθρώπους οι οποίοι μας μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους για αυτό που κάνουν. Οι φετινοί φιναλίστ, όπως και κάθε χρονιά, μας αποδεικνύουν πως με τόλμη, αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα, αλλά πάνω από όλα, με μια καλή ομάδα, μπορούν να καταφέρουν πολλά. Για εμάς, είναι όλοι νικητές και ανήκουν όλοι σε αυτήν τη μεγάλη οικογένεια που ονομάζεται Envolve».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους φιναλίστ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Chorus Call Hellas, της Red Bull, του Fortune Greece, του Capital.gr, του The TOC, της 12GODS, του Αthens Negotiation Tournament και της Eventora.

Υποστηρικτές του προγράμματος στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η Amazon Web Services, η Antidote, η Atraktos, η Atradius, το Epixeiro.gr, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., η IDIMA.gr, το Institute of Entrepreneurship Development, η Intracom Telecom, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, η LANCOM, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η People for Business, η 1Business World, η Performance Coaching, η Prisma Consulting, η Reed Smith, η SAP Hellas, η Together in Tech, η V+O Communication, η Veltio, η Verimpact, η vestbee και η White Room.