Envolve Award Greece: Οι 31 νικητές έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 1.800 θέσεις εργασίας

Envolve Award Greece: Οι 31 νικητές έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 1.800 θέσεις εργασίας
Η συνολική αποτίμησή τους ξεπερνά σε αξία τα 340 εκατ. ευρώ.

Τους 10 φιναλίστ του 8ου Envolve Award Greece, οι οποίοι διεκδικούν άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship (https://greece.envolveglobal.org).

Το πρόγραμμα βράβευσης Envolve Award Greece, ιδρύθηκε από τον Όμιλο Libra, διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζεται από δεκάδες οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ. Από το 2012, το Envolve έχει αναδείξει 31 νικητές, που δραστηριοποιούνται σε 19 τομείς της οικονομίας.

Οι νικητές αυτοί έχουν συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 1.800 νέων θέσεων εργασίας, ενώ η συνολική τους αποτίμηση ξεπερνά σε αξία τα 340.000.000 ευρώ. Υποστηρικτές του βραβείου στην Ελλάδα είναι οργανισμοί όπως η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η Amazon, η Antidote, η Atraktos, το Epixeiro.gr, το Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ., το IED, η Intracom Telecom, το indima.gr, το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Βασαρδάνης & Συνεργάτες, η Jalouise PTY LTD, το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft, η People for Business, η Prisma Consulting, η Reed Smith, η SAP Hellas, η Startup Elevator, η Vestbee, η V+O Communication και η White Room.

Οι φιναλίστ προέρχονται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο και δραστηριοποιούνται στους κλάδους της τεχνολογίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (FinTech), του λιανεμπορίου (Retail Tech), της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας, του τουρισμού, των τροφίμων και ποτών και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών η ανακοίνωση των νικητών του 8ου Envolve Award Greece θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Ιουνίου στις 19.00, με την παρουσία εκπροσώπων από την ελληνική κυβέρνηση και το οικοσύστημα των startups.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα παραστούν, είτε δια ζώσης είτε μέσω οπτικοακουστικών μέσων, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εκπροσωπώντας την προεδρία της Κυβέρνησης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Το οικοσύστημα καινοτομίας θα εκπροσωπήσουν, μεταξύ άλλων, η Μυλαίδη Στούμπου της Microsoft, η Μαρίνα Χατσόπουλος της Levitronix Technologies, καθώς και o Peter Economides και o συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Ferryhopper, Χρήστος Σπαθαράκης. Η ανακοίνωση των νικητών θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα webcast της Chorus Call Hellas, σε Ελληνικά και Αγγλικά.

Φέτος, παρά το γεγονός ότι όλες οι δραστηριότητες του Envolve πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά, οι προσδοκίες για τον όγδοο κύκλο βραβείων ξεπεράστηκαν σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο διαγωνισμός δέχτηκε υποβολές πολλά υποσχόμενων επιχειρηματικών σχεδίων, ιδίως στους τομείς του τουρισμού, της τεχνολογίας και της υγείας. Εκτός του Envolve Award Greece, το κοινό ψηφίζοντας τους αγαπημένους του φιναλίστ θα αναδείξει τους νικητές για τα βραβεία #GetEnvolved, βάσει των βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στους λογαριασμούς Facebook και Instagram του Envolve στην Ελλάδα (https://www.facebook.com/envolveGR και https://www.instagram.com/envolveGR). Οι τρεις νικητές του #GetEnvolved Award θα λάβουν 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων του κύριου διαγωνισμού του Envolve Award Greece.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε: «Αν και διανύουμε μια απαιτητική περίοδο, το Envolve συνεχίζει την αποστολή του υποστηρίζοντας επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα, εμψυχώνοντάς τους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Οι φετινοί φιναλίστ αποδεικνύουν ότι οι λαμπρές ιδέες, η καινοτομία, η ομαδική εργασία και η ανάπτυξη, μπορούν να επιτευχθούν, παρά τα εμπόδια. Εμπνεόμαστε από τους εκατοντάδες επιχειρηματίες που συναντήσαμε κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων, οι οποίοι είδαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν ένα νέο εγχείρημα και να εξελίξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο».

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, σχολίασε: «Συγχαίρουμε τους δέκα φιναλίστ και τους εκατοντάδες φιλόδοξους επιχειρηματίες για την επιμονή τους. Φέτος, η ομάδα μας ενίσχυσε την παρουσία της στο οικοσύστημα με την προσθήκη δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και δύο επιπλέον προγραμμάτων για τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες τεχνολογίες. Ο κύριος στόχος μας είναι να προωθούμε την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξή της, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας. Οι φιναλίστ αποτελούνται από ικανές ομάδες με γνώση της αγοράς, καινοτόμες μεθόδους και πείσμα».

Οι φιναλίστ του 8ου Envolve Award Greece είναι:

1.bindbops: Το bindbops είναι ένα λογισμικό για τη διαχείριση εξοπλισμού στο χώρο κατασκευής και συντήρησης κτηρίων, το οποίο αυτοματοποιεί την διαδικασία καταχωρήσεων αντικειμένων αναλύοντας την ετικέτα οποιουδήποτε φυσικού αντικειμένου, όπως εξοπλισμό, μηχάνημα ή απόθεμα.

2. Carge: Η Carge παρέχει λύσεις ηλεκτροκίνηση που βοηθούν τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων να εντοπίσουν, να δεσμεύσουν και τελικά να φορτίσουν, πληρώνοντας απευθείας σε χιλιάδες σταθμούς φόρτισης στην ΝΑ Ευρώπη. Είναι η μοναδική εφαρμογή παγκοσμίως που χρησιμοποιεί έξυπνους αλγόριθμους για εξισορρόπηση δικτύου μέσω άμεσης σύνδεσης με κάθε αυτοκίνητο.

3. Hotellisense: H Hotellisense προσφέρει μια Business intelligence cloud platform που επιτρέπει στα ξενοδοχεία να εκμεταλλευτούν τον πλούτο των δεδομένων που βρίσκονται στα βασικά τους συστήματα για να αυξήσουν τα έσοδα και την πληρότητά τους.

4. Inteligg P.C .: Η Inteligg P.C. έχει αναπτύξει το SMARTH-PROP ένα προηγμένο σύστημα έξυπνου θερμοστάτη αυτόματης μάθησης και αυτορρύθμισης.

5. Momcycle: Η Momcycle είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα (online marketplace) αφιερωμένη σε μεταχειρισμένα (pre-owned) παιδικά είδη.

6. obko: To obko είναι μια εφαρμογή που ενοποιεί την οικονομική ζωή και συμπεριφορά ενός χρήστη με σκοπό να παρέχει προηγμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο ευρύ κοινό, υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν μόνο οι affluent πελάτες.

7. Project Parenting: Το Project Parenting καινοτομεί δημιουργώντας την 1η Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Γονεϊκότητας στην Ελλάδα.

8. Tourmie: Η Tourmie αλλάζει το παραδοσιακό concierge , δίνοντας τη δυνατότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα να παρέχουν εξατομικευμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες τους.

9. Valuelenz: Το Valuelenz αποτελεί μια Retail Tech υβριδικού εμπορίου, που δίνει τη δυνατότητα στους λιανέμπορους οποιουδήποτε μεγέθους και τομέα να υποστηρίζουν εξατομικευμένες, γρήγορες, και ασφαλείς αγορές των πελατών τους μέσα από «phygital» κανάλια.

10. 12GODS: Η 12GODS δημιουργεί χαρμάνια βοτάνων σε μία πλήρως βιοδιασπώμενη κάψουλα για μηχανές NespressoTM.