Μέχρι την Τρίτη τα υπομνήματα για Folli – Follie: Ως ύποπτα για ξέπλυμα και απάτη καλούνται 10 άτομα

Τι θα κάνουν Δημήτρης, Κατερίνα και Γιώργος Κουτσολιούτσος.

Έγγραφες εξηγήσεις καλούνται να καταθέσουν ενώπιον του αρμόδιο εισαγγελέα τα δέκα πρώτα πρόσωπα που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, η σύζυγός του Κατερίνα και ο γιος τους Γιώργος Κουτσολιούτσος), καθώς και τα άλλα επτά πρόσωπα έλαβαν από τον εισαγγελέα, Ιωάννη Δραγάτση, νέα προθεσμία (με καταληκτική ημερομηνία την ερχόμενη Τρίτη), προκειμένου να ενημερωθούν επί της ογκωδέστατης δικογραφίας και να καταθέσουν -μέσω των δικηγόρων τους- υπομνήματα με τις εξηγήσεις και τη σχετική επιχειρηματολογία τους. Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται, ως ύποπτοι, αφορούν «απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού» και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα περιοριστεί, προς το παρόν, να απαντήσει στα τυπικά νομικά ζητήματα που τίθενται με τις εν λόγω κλήσεις και θα εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και θα έχει διαμορφωθεί συνολικά το σχετικό αποδεικτικό υλικό.

Σημειώνεται ότι γονείς και γιος επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από διαφορετικούς δικηγόρους, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει ότι θα διαχωρίσει ο καθένας τη θέση του, τον ρόλο του και τις ευθύνες του στην υπόθεση (άλλα θα υποστηρίξουν οι γονείς και άλλα ο γιος).

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Στις 15/11 η συζήτηση για τη Folli Follie

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ανακοινώνει ότι η συζήτηση επί της Αιτήσεως Προσωρινής Διαταγής , 56 μελών της Ενώσεως κατά της FOLLI FOLLIE και των Ορκωτών Ελεγκτών της, προσδιορίσθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 15/11/2018 ενώπιον του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Την ίδια ημέρα θα γίνει γνωστή και η ημερομηνία εκδικάσεως της Αιτήσεως Συντηρητικής Κατασχέσεως.

Επίσης, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ανακοινώνει ότι ο Διεθνούς Φήμης Οργανισμός Προστασίας Θεσμικών επενδυτών με άνω των 2000 μελών-θεσμικών επενδυτών ISS Institutional Shareholder Services Inc. θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση απευθυνόμενη σε όλα τα μέλη του παγκοσμίως με την οποία υιοθετεί την Ομαδική Αγωγή που θα κατατεθεί από την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.

Οι ενέργειες , ο επαγγελματισμός και η μαχητικότητα του παραπάνω Οργανισμού ISS αποτελούν Οδηγό για τα μέλη της Ένωσής , οι οποίοι οραματίζονται να δουν κάποτε και στην χώρα μας να προστατεύεται αποτελεσματικά και χωρίς χρονικές καθυστερήσεις η περιουσία των Επενδυτών από οποιουσδήποτε παραβιάζουν τον Νόμο , είτε είναι οι διοικήσεις των Τραπεζών είτε είναι οι μεγαλομέτοχοι κορυφαίων εταιρειών που δεν σέβονται τον επενδυτή-μέτοχό τους.

Σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στις Ομαδικές Αγωγές , ας επικοινωνήσουν άμεσα με το 210.3633104, ή να στείλουν mail στο info@helinas.gr ή στο info@kyroslawoffices.gr με την ένδειξη “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ FOLLI – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ 20-11-2018 www.helinas.gr.