Επαφές της ελληνικής αποστολής στο Αμπού Ντάμπι με δύο από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία των ΗΑΕ

Επαφές της ελληνικής αποστολής στο Αμπού Ντάμπι με δύο από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία των ΗΑΕ
ABU DHABI, UAE - FEBRUARY 12: People visit the Expo 2020 Dubai in Abu Dhabi, United Arab Emirates on February 12, 2022. Expo 2020 hosted by United Arab Emirates delayed due to Covid-19 pandemic. Each 192 participating country has their own pavilions to be explored by visitors at the expo site which attracts millions with its events since its opening. Emin Sansar / Anadolu Agency (Photo by Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP

«Σήμερα, σε δύο από τα μεγαλύτερα κρατικά επενδυτικά ταμεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Mubadala και τον επενδυτικό φορέα ADQ, αλλά και στον επιχειρηματικό επιταχυντή – Hub71, παρουσιάσαμε την νέα δυναμική και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, τα Ερευνητικά Κέντρα που βρίσκονται στην αποστολή και οι εκπρόσωποι του ThessINTEC, συζήτησαν με Venture Capital Funds, ανέπτυξαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και τις ερευνητικές τους δραστηριότητες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία συνεργείων ή και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σχετικά με τις επαφές της Ελληνικής επιχειρηματικής, ερευνητικής και επιστημονικής αποστολής που πραγματοποιεί, αυτές τις ημέρες, επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σήμερα συγκεκριμένα ήταν στο Αμπού Ντάμπι.

Κάποιες νεοφυείς επιχειρήσεις κατάφεραν και έκαναν κάποιες συμφωνίες

Στο μεταξύ όπως δήλωσε ο υφυπουργός στην ΕΡΤ: «Ψάχνουμε για ευκαιρίες σε αρκετούς τομείς. Εδώ στο Αμπού Ντάμπι ενδιαφέρονται πολύ για τα ζητήματα τα ενεργειακά, για τα ζητήματα της αφαλάτωσης, της κλιματικής κρίσης, τα θέματα των βιοεπιστημών και οι νεοφυείς επιχειρήσεις και τα ερευνητικά κέντρα που έχουμε στην ελληνική αποστολή καλύπτουν όλους αυτούς τους τομείς»,τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

«Ήδη κάποιες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις κατάφεραν και έκαναν κάποιες συμφωνίες με αραβικά funds» επεσήμανε και συμπλήρωσε πως «στόχος μας είναι να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη εξωστρέφεια το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας μας, έχουν καταφέρει και έχουν κάνει πολύ σημαντικές συμφωνίες το τελευταίο διάστημα, κάποιες μάλιστα με έδρα και το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι, αλλά προσδοκούμε να έχουμε και άλλες τέτοιες επιτυχίες».