Επανέρχονται τα σενάρια χρεοκοπίας για την Ελλάδα

Επανέρχονται τα σενάρια χρεοκοπίας για την Ελλάδα

Το πρακτορείο Bloomberg κάνει αναφορά σε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών εντός Μαρτίου.

Στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, αλλά και στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας μας, αναφέρεται άρθρο που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση του πρακτορείου Bloomberg.

«Την ώρα που οι συζητήσεις για την εκταμίευση κεφαλαίων από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης φτάνουν πλέον στον έβδομο συνεχόμενο μήνα, το αδιέξοδο απειλεί να οδηγήσει εκ νέου την χώρα σε ύφεση εντός του τριμήνου ή ακόμη και σε πιθανή στάση πληρωμών σε διάστημα εβδομάδων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο άρθρο σημειώνεται πως η χώρα μας καλείται να αποπληρώσει ή να επαναχρηματοδοτήσει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους και ομόλογα εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, ενώ αναφορά γίνεται και στο ταμειακό έλλειμμα των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Μάρτιο, αλλά και στην «τρύπα» των 217 εκατομμυρίων ευρώ στα φορολογικά έσοδα του Ιανουαρίου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην παρατεταμένη αντιπαράθεση μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της χώρας για τους όρους της συμφωνίας διάσωσης της χώρας.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν δημιουργήσει ένα αρραγές μέτωπο αυστηρότητας απέναντι στη χώρα, προειδοποιώντας πως αν η κυβέρνηση δεν εκπληρώσει τους μεταρρυθμιστικούς της στόχους δεν θα γίνει η εκταμίευση της δόσης.