Επανεξελέγη πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Κόλλιας

Επανεξελέγη πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο Κωνσταντίνος Κόλλιας
Ο Β΄Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας κάνει δηλώσεις μετά την συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Συνεχίζεται η θητεία του, που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2014.

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας επανεξελέγη πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στη σημερινή συνεδρίαση της κεντρικής διοίκησής του.

Η σύνθεση του προεδρείου είναι η ακόλουθη: Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Α’ αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Β΄ αντιπρόεδρος Σταύρος Τραγάνης, γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, οικονομικός επόπτης Κωνσταντίνος Μανούσος και μέλη οι Χρήστος Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Αλεβιζάκης, Γιώργος Αμπαρτζάκης, Ιωάννης Διονυσόπουλος, Σάκης Ιωαννίδης, Πελοπίδας Καλλίρης, Ευφροσύνη Καραγιάννη, Μιχαήλ Μιχαήλ, Αλέξανδρος Πουλιάσης και Κώστας Ταγγίρης.

Ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:«Η επανεκλογή μου, από τους συναδέλφους μου, στη θέση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή. Ταυτόχρονα η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη, δεδομένου του ρόλου που οφείλει να διαδραματίσει ο φορέας μας ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα της οικονομίας, αλλά και των προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύομαι ότι με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων, το ανώτατο όργανο των οικονομολόγων της χώρας θα συνεχίσει και την επόμενη τριετία να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή με επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις, και να ασκεί με εποικοδομητικό τρόπο το θεσμικό του ρόλο, με στόχο να βοηθήσει, τόσο τη χώρα να επιστρέψει σε υγιή μονοπάτια ανάπτυξης, όσο και τα μέλη του να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τις προκλήσεις της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, προασπίζοντας τα συμφέροντά τους. Από αύριο δουλεύουμε όλοι μαζί για ένα ακόμα πιο δυνατό Οικονομικό Επιμελητήριο».

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδακτορικό δίπλωμα στο ίδιο αντικείμενο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, γενικός διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αναπληρωτής διοικητής για την Ελλάδα στην Παρευξείνια Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας ΠαροχήςΑερίου (ΕΠΑ) Αττικής, οικονομικός σύμβουλος του υπουργού στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην KLC Law Firm.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2014 εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.