Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών βράβευσε τον Πάνο Ξενοκώστα

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών βράβευσε τον Πάνο Ξενοκώστα

Μεγάλη τιμητική διάκριση για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ.

 

Μεγάλη τιμητική διάκριση για τον κ. Πάνο Ξενοκώστα, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΝΕΧ, ο οποίος τιμήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στην εκδήλωση απονομής Επιχειρηματικών Βραβείων με θέμα «Καινοτομία και Δημιουργική Επιχειρηματικότητα», που πραγματοποιήθηκε σε μια λαμπρή τελετή στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μεταξύ των βραβευθέντων, που διακρίνονται στο δύσκολο και απαιτητικό στίβο του επιχειρείν, στη βραδιά απονομής, ήταν γνωστές εταιρείες που αποτελούν επιτυχημένα παραδείγματα, διακρίνονται για την έντονη εξαγωγική τους δραστηριότητα, τις καινοτόμες ιδέες τους με τη χρήση νέας τεχνολογίας, τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης και τις αυξητικές τάσεις στους κύκλους εργασιών τους, καθώς και την πολυετή επιτυχημένη παρουσία τους τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές.

Ένα τέτοιο παράδειγμα πρωτοπορίας και έμπνευσης αποτελεί σύμφωνα με το Ε.Ε.Α και η βραβευθείσα ΟΝΕΧ, της οποίας η δραστηριότητα αναπτύσσεται επιτυχώς σε τομείς υψηλής εξειδίκευσης, όπως η νανοτεχνολογία, η αεροπορική υποστήριξη και η παροχή τεχνολογικών λύσεων στην υπηρεσία της πολιτικής προστασίας και την διαχείρισης κρίσεων.

Ο κος Ξενοκώστας δήλωσε από τη Νέα Υόρκη, καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του στην εκδήλωση, ότι: «Με τιμά ιδιαίτερα το βραβείο που μου απονέμεται σήμερα από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την ανάδειξη της ΟΝΕΧ ως παράδειγμα πρωτοπορίας και έμπνευσης. Η ΟΝΕΧ είναι μια καινοτόμος εταιρεία που ξεκίνησε από την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή καταγράφει σημαντικές επιτυχίες σε Διεθνές επίπεδο. Βραβεία όπως αυτό, αποτελούν αναγνώριση
των προσπαθειών όλης της Οικογένειας της ΟΝΕΧ και μας προτρέπουν να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και φιλόδοξα την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας. Επικεντρωνόμαστε με έμφαση στις τεχνολογίες αιχμής και στην παροχή υψηλής ποιότητας λύσεων για την κάλυψη των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, στοχεύοντας στην ανθρώπινη ανάπτυξη της κοινωνίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση απονομής βραβείων πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανάδειξης και της επιβράβευσης των Ελληνικών εταιρειών και προσωπικοτήτων που προσφέρουν έμπρακτα στην Ελλάδα και ταυτόχρονα διαπρέπουν και αναδεικνύουν την ελληνική επιχειρηματικότητα σε κάθε γωνιά της γης, μέσα από καινοτόμες δραστηριότητες και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, στρατηγικές κινήσεις επιχειρηματικής εξωστρέφειας και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κων/νος Μίχαλος, ενώ παρόντες στην τελετή απονομής ήταν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ενώ την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου. Στην τελετή συμμετείχαν επίσης διακεκριμένες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της χώρας και συνδικαλιστικών φορέων.