Επανήλθε στην κερδοφορία η Αpivita

Επανήλθε στην κερδοφορία η Αpivita
Και στοχεύει στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειάς της.

Βελτιωμένα αποτελέσματα και επιστροφή στην κερδοφορία έφερε το 2018 για την Apivita, η οποία εμφάνισε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 43,62 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 18,6%, ενώ τα καθαρά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 6,01 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,93 εκατ. ευρώ το 2017. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 4,15 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,17 εκατ. ευρώ το 2017.

Μετά τις έκτακτες απομειώσεις που διενεργήθηκαν για την εξυγίανση των οικονομικών στοιχείων και οδήγησαν σε ζημιογόνο αποτέλεσμα το 2017, η Apivita επέστρεψε στην κανονικότητα της παραγωγικής κερδοφορίας το 2018. Η εταιρεία δαπάνησε το ποσό των 807.783 ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη που αφορούν καινοτόμους μεθόδους παραγωγής καλλυντικών.

Η Apivita είναι η πρώτη εταιρεία που αποκτά πιστοποίηση B Corporation από τον ομώνυμο οργανισμό και γίνεται μέλος ενός διεθνούς δικτύου εταιρειών που οραματίζεται να συνδυάσει την επιχειρηματικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευημερία. Επιπλέον, στοχεύει στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειάς της με στόχο τις αγορές της Πορτογαλίας, της Βουλγαρίας, της Τυνησίας, της Μεγάλης Βρετανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Κίνας κ.ά.