Επεκτείνονται οι έλεγχοι για αυθαιρεσίες σε παραλίες με τρία νέα όπλα

Επεκτείνονται οι έλεγχοι για αυθαιρεσίες σε παραλίες με τρία νέα όπλα
Photo: pixabay.com
Οι καταγγελίες πολιτών για αυθαιρεσίες στις παραλίες πληθαίνουν και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναλαμβάνει δράση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, ανακοίνωσε την επέκταση των ελέγχων στις παραλίες της χώρας, απαντώντας στις αυξανόμενες καταγγελίες πολιτών για αυθαιρεσίες. Αφορμή στάθηκε το κλείσιμο επιχείρησης στη Ρόδο που λειτουργούσε παράνομα ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα.

Μιλώντας στο ertnews, ο κ. Τσάπαλος δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας προτίμησε το κέρδος έναντι της νομιμότητας, αλλά οι αρχές ενήργησαν άμεσα, απομακρύνοντας όλες τις παράνομες κατασκευές μέσα σε δύο ημέρες.

Τρία νέα όπλα για αποτελεσματικούς ελέγχους

Ο κ. Τσάπαλος ανέφερε ότι φέτος υπάρχουν «τρία όπλα στη φαρέτρα» για πιο αποτελεσματικούς ελέγχους:

  1. Χρήση Drones: Η χρήση drones ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα στη Χαλκιδική και θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.
  2. Εφαρμογή MyCoast: Η εφαρμογή MyCoast έχει κατέβει από περίπου 50.000 πολίτες και έχει λάβει πάνω από 2.500 καταγγελίες. Η καταγγελία για την επιχείρηση στη Ρόδο ήρθε μέσω αυτής της εφαρμογής.
  3. Δορυφορικές Εικόνες: Συνεργασία με αρμόδιους φορείς για λήψη δορυφορικών εικόνων κάθε 10 με 15 μέρες, σκανάροντας περίπου 7.000 παραλίες για πολεοδομικές παραβάσεις.

Ο κ. Τσάπαλος υπογράμμισε ότι, βάσει νόμου, το 50% της παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο από ομπρελοκαθίσματα και κατασκευές, ώστε οι πολίτες να μπορούν να απολαμβάνουν ελεύθερα τις παραλίες με τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστηρότητα και νομιμότητα

Οι έλεγχοι θα γίνουν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας όπου υπάρχουν παραβάσεις, με την αυστηρότητα που προβλέπει ο νόμος, προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των νομοταγών επιχειρηματιών. Ο κ. Τσάπαλος τόνισε ότι η νομιμότητα θα παίζει κυρίαρχο ρόλο από εδώ και στο εξής, τόσο στο πλαίσιο της κυβέρνησης όσο και στον δημόσιο διάλογο.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Τσάπαλος σημείωσε ότι ένα μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που είτε απείχαν είτε ψήφισαν άλλα κόμματα, αναζητούν περισσότερη τάξη και νομιμότητα στην καθημερινότητά τους. Το μήνυμα αυτό γίνεται αντιληπτό και η κυβέρνηση σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: