Επεκτείνεται και στην Ινδία η Walmart- Επένδυση 25 δισ. δολαρίων στην Tata

Επεκτείνεται και στην Ινδία η Walmart- Επένδυση 25 δισ. δολαρίων στην Tata
epa06952745 (FILE) - The entrance to a Walmart store in Decatur, Georgia, USA, 27 August 2015 (reissued 16 August 2018). Walmart on 16 August 2018 released their 2nd quarter 2018 results, saying their revenue stood at 128 billion USD, an increase of 4,7 per cent year-on-year. Walmart International net sales were 29,5 billion USD, an incrase of 4,0 per cent. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη επένδυση της Walmart στην Ινδία, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 16 δισ. δολάρια.

Σε συνομιλίες με τον όμιλο Tata βρίσκεται η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης Walmart, θέλοντας να επενδύσει έως και 25 δισ. δολάρια στην αναμενόμενη «σούπερ εφαρμογή» του ινδικού ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Mint, επικαλούμενο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Η εφαρμογή, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στην Ινδία τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, θα συνδέσει όλες τις καταναλωτικές δραστηριότητες της Tata, συμπεριλαμβανομένων της υγειονομικής περίθαλψης, των προϊόντων παντοπωλείου, της ασφάλισης, της μόδας και των ηλεκτρονικών ειδών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Walmart έχει προσλάβει τη Goldman Sachs ως σύμβουλο για την προτεινόμενη συμφωνία, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει μία κοινοπραξία, την οποία θα διαχειρίζεται η Tata και θα περιλαμβάνει προσφορές από την εφαρμογή Flipkart της Walmart.

«Η Walmart θέλει τη στήριξη μίας ισχυρής εταιρείας για τις επιχειρήσεις της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ ο όμιλος Tata θέλει ένα brand παγκόσμιου βεληνεκούς καθιερωμένου στον διαδικτυακό χώρο, έτσι ώστε να καταστούν ικανές να ανταγωνισθούν τις πλατφόρμες Jio της Reliance Industries και την Amazon» ανέφερε μία πηγή στην Mint.

Από τη μεριά του το Bloomberg αναφέρει ότι ο όμιλος Tata, του οποίου οι εισηγμένες εταιρείες έχουν συνολική χρηματιστηριακή αξία 160 δισ. δολάρια, βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές για να αποκτήσουν μετοχικά μερίδια στην ψηφιακή πλατφόρμα του.

Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη επένδυση της Walmart στην Ινδία, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 16 δισ. δολάρια, τα οποία διέθεσε για να αποκτήσει για το 66% της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου, Flipkart.

Η Walmart, η Amazon και η Reliance Industries, που ελέγχεται από τον πλουσιότερο άνδρα της Ασίας, Μουκές Αμπάνι, έχουν κάνει τολμηρά ανοίγματα στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδίας, η οποία η Goldman Sachs εκτιμά ότι θα ανέλθει σε 99 δισ. δολάρια έως το 2024.