Επένδυση 1,24 δισ. δολαρίων στην BETA CAE της Θεσσαλονίκης από αμερικανικό όμιλο

Επένδυση 1,24 δισ. δολαρίων στην BETA CAE της Θεσσαλονίκης από αμερικανικό όμιλο
Photo: pixabay.com
Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ο αμερικανικός όμιλος του software, Cadence Design Systems, θα αγοράσει την BETA CAE Systems International , η οποία κατασκευάζει λογισμικό για την ανάλυση σχεδίων αυτοκινήτων και κινητήρων αεριωθούμενων αεροσκαφών, έναντι 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, όπως ανακοίνωσε η Cadence την Τρίτη σύμφωνα με το Reuters.

Η BETA CAE Systems διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε το voria.gr.

Η Cadence θα καταβάλει περίπου 744 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας δήλωσε ότι θα αναλάβει χρέος για να πληρώσει για τη συμφωνία, αλλά θα αποπληρώσει το χρέος με μετρητά που θα προκύψουν από τις δραστηριότητες.

Η Cadence είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές λογισμικού που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό τσιπ υπολογιστών, βοηθώντας τους κατασκευαστές τσιπ να αποφασίσουν πού να τοποθετήσουν δισεκατομμύρια τρανζίστορ για να σχηματίσουν πολύπλοκα κυκλώματα.

Τα τελευταία έξι χρόνια, όμως, έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται στο λογισμικό σχεδιασμού μεγαλύτερων φυσικών συστημάτων, από πλακέτες κυκλωμάτων έως αεροπλάνα. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε έναν υπερυπολογιστή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην προσομοίωση του τρόπου με τον οποίο ο αέρας ρέει γύρω από τους κινητήρες τζετ, μεταξύ άλλων χρήσεων.

Η συμφωνία BETA CAE συνεχίζει αυτή την τάση. Το λογισμικό της χρησιμοποιείται ευρέως για την ανάλυση σχεδίων στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροδιαστημική βιομηχανία, με πελάτες όπως η Honda, η General Motors και η Lockheed Martin.

Η συμφωνία της Cadence που ανακοινώθηκε την Τρίτη έρχεται μετά την ανακοίνωση του μεγαλύτερου αντιπάλου της εταιρείας, της Synopsys, ότι θα δαπανήσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Ansys, ενός άλλου κατασκευαστή λογισμικού φυσικής ανάλυσης.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους και η Cadence αναμένει ότι η BETA CAE θα συνεισφέρει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδά της το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com