Επενδύσεις 300 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Wind

Επενδύσεις 300 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Wind

Βελτίωση των υποδομών, επέκταση του δίκτυου τέταρτης γενιάς και network sharing οι στόχοι της εταιρείας τηλεφωνίας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2015-2019, που θα αφορούν υποδομές, δίκτυο τέταρτης γενιάς και network sharing, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής.

Οι ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που αφορούσε την παροχή υπηρεσιών 4G από την Wind, προγραμματίζοντας μια πληθυσμιακή κάλυψη ύψους 60% έως το τέλος του έτους.

Ο επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε πως το 2015 αναμένεται να είναι μια αισιόδοξη χρονιά για το μέλλον της αγοράς τηλεπικοινωνιών, αφού οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι εξαιρετικές. «Όταν θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία, που πιστεύουμε ότι θα γίνει τα επόμενα τρία χρόνια, θα ανακάμψουν και οι τηλεπικοινωνίες στην χώρα μας», δήλωσε ο κ Ζαρκαλής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας  το 2014 η εταιρεία έκλεισε με θετικό πρόσημο για τη Wind. «Δεν είμαστε ενθουσιασμένοι όταν η αγορά πέφτει, αλλά πετύχαμε τους στόχους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Το περασμένο έτος έκλεισε με πωλήσεις λίγο υψηλότερες των 500 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και EBITDA της τάξεως των 95 εκατ. ευρώ

Ο κ. Ζαρκαλής ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος του 2014 η Wind έκλεισε συμφωνία χρηματοδότησης με ξένα πιστωτικά ιδρύματα, ύψους 175 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας.

Σε ότι αφορά τα νέα καταστήματά της, επανέλαβε ότι στο τέλος του 2015,  θα ανέρχονται στα 160. «Αυτή την στιγμή λειτουργούν 50 καινούργια και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, όπως ενθαρρυντικές ήταν και οι πωλήσεις σ´ αυτά». Το κόστος της επένδυσης για την Wind ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ.

Tέλος, για την κοινή πρόταση εξαγοράς της Forthnet από Wind & Vodafone, ο κ. Zαρκαλής ανέφερε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη καθώς η διαδικασία due diligence βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ