Επενδυτές μήνυσαν την Kim Kardashian και τον Floyd Mayweather για το κρυπτονόμισμα EthereumMax

Επενδυτές μήνυσαν την Kim Kardashian και τον Floyd Mayweather για το κρυπτονόμισμα EthereumMax
SANTA MONICA, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - NOVEMBER 10: Kim Kardashian West wearing Versace arrives at the 2019 E! People's Choice Awards held at Barker Hangar on November 10, 2019 in Santa Monica, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

του  Peter Blumberg

Η Kim Kardashian και ο Floyd Mayweather Jr. μηνύθηκαν για φερόμενη εξαπάτηση επενδυτών με ένα κρυπτονόμισμα που ονομάζεται EthereumMax, σύμφωνα με το Bloomberg. Η αστέρας των reality και ο πρώην πρωταθλητής του μποξ πληρώθηκαν για να διαφημίσουν τα κρυπτονομίσματα που βασίζονται σε blockchain στους θαυμαστές τους, «αναγκάζοντας τους επενδυτές να αγοράσουν αυτές τις κακές επενδύσεις σε διογκωμένες τιμές», σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες. Ο πρώην παίκτης των Boston Celtics, Paul Pierce κατονομάστηκε επίσης ως κατηγορούμενος στη μήνυση.

Η Kardashian κλήθηκε τον Σεπτέμβριο από μια βρετανική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή επειδή παρέσυρε τους 250 εκατομμύρια οπαδούς της στο Instagram στην «’κρυπτοφούσκα’ με την αυταπάτη του γρήγορου πλουτισμού».

Ο Mayweather, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του αθλήματος, έχει στο παρελθόν κριθεί ένοχος από τις ρυθμιστικές αρχές για την προώθηση επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το 2018 επειδή διαφήμιζε τις αρχικές προσφορές κρυπτονομισμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να αποκαλύψει ότι είχε πληρωθεί για να το κάνει.

Οι εκπρόσωποι των Kardashian και Mayweather δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό. Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον Pierce για σχόλιο. Η αγωγή της 7ης  Ιανουαρίου αναφέρθηκε νωρίτερα σε δημοσίευμα από την Wall Street Journal.

Το EMAX περιγράφεται στη μήνυση ως «κερδοσκοπικό κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε από μια μυστηριώδη ομάδα προγραμματιστών κρυπτονομισμάτων», οι οποίοι κατονομάζονται επίσης ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

«Το EthereumMax δεν έχει καμία σύνδεση με το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum», σύμφωνα με μια υποσημείωση στην καταγγελία. «Θα ήταν παρόμοιο με τη διαφήμιση ενός εστιατορίου ως ‘McDonald’sMax’ ενώ δεν έχει καμία σχέση με τα McDonald’s εκτός από την ομοιότητα του ονόματος και το γεγονός ότι και οι δύο εταιρείες πωλούν προϊόντα διατροφής».

Η υπόθεση κατατέθηκε ως ομαδική αγωγή για λογαριασμό όλων όσοι αγόρασαν κρυπτονομίσματα EMAX από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου. Η καταγγελία αναφέρει παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών της Καλιφόρνια και ζητά την αποκατάσταση της «διαφοράς μεταξύ της τιμής αγοράς των κρυπτονομισμάτων EMAX και της τιμής στην οποία πουλήθηκαν αυτά τα κρυπτονομίσματα EMAX».