«Έπεσαν» οι υπογραφές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Τι προβλέπει η αναθεωρημένη συμφωνία για την παραχώρηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Jermyn – Όλο το σχέδιο.

Της Μαρίνας Φούντα

«Έπεσαν» την Τρίτη οι υπογραφές της αναθεωρημένης συμφωνίας για το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση του Αστέρα στον προτιμητέο επενδυτή – αραβικών συμφερόντων – Jermyn Real Estate IV fund, έναντι τιμήματος ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η αναθεωρημένη συμφωνία είναι πλέον συμβατή με όσα προβλέπει το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο «έβαλε πάγο» στην όλη διαδικασία πριν από εννέα μήνες, όταν έκρινε τον περασμένο Μάρτιο ως μη νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για την ανάπλαση της έκτασης. Από τη στιγμή που ξεπεράστηκε ο «σκόπελος» του ΣτΕ, η όλη διαδικασία πλέον «ανεβάζει ταχύτητες».

Εκείνο που απομένει είναι να λάβει την απαραίτητη έγκριση και το αναθεωρημένο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), το οποίο συνοδεύει την αναθεωρημένη συμφωνία. Μόλις γίνει αυτό, τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για την καταβολή του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ.

Τι προβλέπει η αναθεωρημένη συμφωνία

Η αρχική συμφωνία – την οποία μπλόκαρε το ΣτΕ – προέβλεπε τη δημιουργία 100 κατοικιών. Η αναθεωρημένη ωστόσο δεν προβλέπει περισσότερες από 13 πολυτελείς βίλες, ώστε να μην «αλλοιωθεί» ο χαρακτήρας της χερσονήσου στο Μικρό Καβούρι.

Από το συνολικό τίμημα των 400 εκατ. ευρώ, τα 300 εκατ. ευρώ θα τα εισπράξει η Εθνική Τράπεζα και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ το ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: news247.gr