«Έπεσε» το ένα από τα δύο μεγάλα προπύργια των φιλορώσων ανταρτών

«Έπεσε» το ένα από τα δύο μεγάλα προπύργια των φιλορώσων ανταρτών

Το Κίεβο ανακοίνωσε την ανάκτηση του ελέγχου στο νοτιοανατολικό Λουχάνσκ.

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου ανέκτησαν τον έλεγχο της νοτιοανατολικής πλευράς της πόλης Λουχάνσκ που τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

«Ο υπουργός Άμυνας Βαλερί Χελετέι είπε στον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τη νοτιοανατολική πλευρά του Λουχάνσκ», μια πόλη 500.000 κατοίκων η οποία είναι, μαζί με το Ντονέτσκ, ένα από τα δύο μεγαλύτερα προπύργια των ανταρτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Χελετέι ανακοίνωσε επίσης τον αρχηγό του κράτους ότι το αεροδρόμιο του Λουχάνσκ «απελευθερώθηκε». Το αεροδρόμιο ήταν ήδη υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων αλλά οι προσβάσεις σε αυτό ελέγχονταν μέχρι σήμερα από τους αυτονομιστές.

Η υπηρεσία Τύπου της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ», δεν επιβεβαίωσε την προέλαση των δυνάμεων του Κιέβου και ανέφερε ότι μάχες μαίνονταν γύρω από το αεροδρόμιο. Πρόσθεσε ότι στις ανταλλαγές πυρών χθες τουλάχιστον 15 είναι οι νεκροί μεταξύ των κατοίκων του Λουχάνσκ, ενώ η τοπική διοίκηση, πιστή στο Κίεβο, έκανε λόγο για 20 νεκρούς.

Παράλληλα εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» των ουκρανικών δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη γύρω από τις περιοχές Λίσιτσανσκ και Σεβεροντονέτσκ στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

Διαβάστε ακόμη:

Eκεχειρία στην Ουκρανία ζητά ο Πούτιν μετά τη συντριβή του Boeing