Έπιασε και δεύτερη δουλειά ο πρίγκιπας Χάρι- Θα «πολεμήσει» την παραπληροφόρηση

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Στο διαδίκτυο υπάρχει μια χιονοστιβάδα παραπληροφόρησης, επηρεάζοντας την ικανότητα να σκεφτόμαστε καθαρά και αληθινά » δήλωσε για το νέο του εγχείρημα.

Ο πρίγκιπας Χάρι, μετά την πρώτη του δουλειά- που μόλις χθες έπιασε- ανέλαβε και έναν δεύτερο νέο ρόλο για την αντιμετώπιση της «χιονοστιβάδας παραπληροφόρησης» στα κοινωνικά μέσα. Ο Δούκας του Σάσεξ προσχώρησε στο μη Κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Aspen ως επίτροπος στη νέα του επιτροπή για τη… διαταραχή της πληροφορίας.

Ο 36χρονος Χάρι, θα καθίσει στο πάνελ με 14 άλλους «συναδέλφους» του για να πραγματοποιήσει μια εξαμηνιαία μελέτη σχετικά με την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο. Η επιτροπή θα συνεδριάσει από τον επόμενο μήνα και θα πραγματοποιήσει μια σειρά από συνεδριάσεις προκειμένου να βγουν συμπεράσματα σε μια έκθεση που θα εξετάζει τα «πιο κρίσιμα και επείγοντα θέματα» για την ηλεκτρονική παραπληροφόρηση.

«Όπως έχω πει, στο διαδίκτυο υπάρχει  μια χιονοστιβάδα παραπληροφόρησης, επηρεάζοντας την ικανότητά μας ως άτομα καθώς και ως κοινωνίες να σκεφτόμαστε καθαρά και αληθινά κατανοώντας τον κόσμο στον οποίο ζούμε» δήλωσε για το νέο του εγχείρημα ο πρίγκιπας Χάρι και συνέχισε: «Είμαι πρόθυμος να συμμετάσχω σε αυτήν τη νέα επιτροπή της Aspen και ανυπομονώ να εργαστώ για μια προσέγγιση προσανατολισμένη στη λύση της διαταραχής της πληροφορίας».

Εν τω μεταξύ, ο Χάρι από την Τρίτη το πρωί είναι διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία BetterUp, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο μισθός που θα απολαμβάνει ο παραιτηθείς από τα καθήκοντα εντός της βασιλικής οικογένειας πρίγκιπας. Ο Χάρι, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο στρατό, αλλά δεν έχει καμία εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα διευθύνει υπαλλήλους, αλλά αναμένεται να εμφανίζεται σε ειδικές εταιρικές εκδηλώσεις και στα meeting της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο μόλις αρθούν οι περιορισμοί του Covid.

Ο πρίγκιπας, ο οποίος χρησιμοποιεί την εφαρμογή της BetterUp από τον Ιανουάριο, άρχισε να μιλά με τα στελέχη της εταιρείας από το περασμένο Φθινόπωρο και χθες τον καλωσόρισαν ως υπάλληλό τους. Η BetterUp είναι τεχνολογική εταιρεία που συνεργάζεται με γίγαντες όπως η Google, η Hilton και η Warner Brothers. Εξηγώντας γιατί ανέλαβε τη δουλειά, ο Χάρι είπε στην Wall Street Journal: «Σκοπεύω να βοηθήσω τη ζωή των ανθρώπων. Η προληπτική καθοδήγηση παρέχει ατελείωτες δυνατότητες για προσωπική ανάπτυξη, αυξημένη ευαισθητοποίηση και μια γενικότερα καλύτερη ζωή» δήλωσε και προσέθεσε: «Συχνά λόγω των κοινωνικών φραγμών, της οικονομικής δυσκολίας ή του στίγματος, πάρα πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να επικεντρωθούν στην ψυχική τους υγεία έως ότου αναγκαστούν. Θέλω να καταφέρω να μην φτάνει κανείς στο σημείο να αισθάνεται ψυχικά κουρασμένος ή άρρωστος». Το αφεντικό της εταιρείας Alexi Robichaux δήλωσε με τη σειρά του ότι ο Χάρι είναι ιδανικός για αυτόν τον σημαντικό ρόλο στην εταιρεία.