«Επιχείρηση: Elgin Express»: Το πρώτο βιβλίο του Ρόμπερτ Πεφάνη κυκλοφορεί σε λίγες μέρες

«Επιχείρηση: Elgin Express»: Το πρώτο βιβλίο του Ρόμπερτ Πεφάνη κυκλοφορεί σε λίγες μέρες
Αρπαγή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν: Ένα έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο,  εδώ και δυο αιώνες.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε διαπραγμάτευση για την νόμιμη επιστροφή των κλαπέντων αρχαιοτήτων, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει πλέον μειώσει τη διπλωματική πίεση. Τα Ελγίνεια Μάρμαρα φαίνεται να έχουν ριζώσει στο Λονδίνο. Ένας δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής χρηματοδοτεί μια ομάδα πρώην πρακτόρων, στρατιωτικών και τυχοδιωκτών, να αφαιρέσει τα Ελγίνεια Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο και να τα επιστρέψει στην πατρίδα τους. Με οποιοδήποτε κόστος!

Η ιστορία ακολουθεί την εξέλιξη της αποστολής, τους κινδύνους που παραμονεύουν, καθώς κάθε μέλος της ομάδας, μάχεται να ξεφύγει από εχθρούς, λάθη, τραύματα του παρελθόντος. Αυτό που τους ενώνει είναι η ανάγκη εξιλέωσης. Η επιχείρηση καταλήγει σε ανθρωποκυνηγητό που εκτυλίσσεται από το κοσμοπολίτικο Λονδίνο, την Σλοβακία, τα Βαλκάνια, μέχρι την ξεχασμένη από τον χρόνο, Υπερδνειστερία!

Ένα μοναδικό θρίλερ, με ιστορικές αναδρομές!

Μια υπερ-περιπέτεια που θα καθηλώσει κάθε αναγνώστη!

Κυκλοφορεί στις 27 Απριλίου 2022 από τις Εκδόσεις Σταφυλίδη

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ρόμπερτ Πεφάνης σπούδασε Marketing στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Leicester. Εργάζεται στον χώρο της Επικοινωνίας από το 1992, έχοντας θητεύσει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Τα Νέα, in.gr) και άλλους Ομίλους ΜΜΕ.  Έχει διδάξει Επικοινωνία και Δημοσιογραφία σε πανεπιστήμια και κολλέγια στην Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρουμανία.  Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά site στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η «Επιχείρηση: Elgin Express» είναι το πρώτο του βιβλίο.