Επιχορήγηση 17 φορέων κοινωφελούς δράσης από τα ιδρύματα «Ιωάννη Λάτση», ΤΙΜΑ και «Hellenic Hope»

Επιχορήγηση 17 φορέων κοινωφελούς δράσης από τα ιδρύματα «Ιωάννη Λάτση», ΤΙΜΑ και «Hellenic Hope»

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων για τις υπηρεσίες που παρέχουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην Ελλάδα.

Δεκαεπτά φορείς κοινωφελούς δράσης θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης», που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση σε συνεργασία με το κοινωφελές ίδρυμα ΤΙΜΑ και τη φιλανθρωπική οργάνωση «Hellenic Hope».

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων για τις υπηρεσίες που παρέχουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στην Ελλάδα. Συνολικά θα διατεθούν 85.000 ευρώ.Μεταξύ άλλων από το πρόγραμμα χρηματοδοτούνται ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, η οργάνωση «Άγγιγμα Ζωής», ο Σύλλογος Φίλων Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, η PRAKSIS, το Χαρίσειο Γηροκομείο, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την υλοποίηση κοινωφελών έργων στην εκπαίδευση, την επιστήμη, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα από την ίδρυσή του το 2011 ενισχύει με δωρεές μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και έχει ως κύρια ομάδα στόχο τους ηλικιωμένους. Τέλος ο κοινωφελής οργανισμός «Hellenic Hope» ιδρύθηκε το 2012 από Έλληνες της Μ. Βρετανίας. Συγκεντρώνει πόρους, κυρίως από το εξωτερικό, προκειμένου να υποστηρίξει το έργο μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παιδικής προστασίας.