Επιδότηση στεγαστικών δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ για 180.000 νοικοκυριά ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Επιδότηση στεγαστικών δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ για 180.000 νοικοκυριά ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προεδρεύει στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στην αίθουσα της Βουλής, Αθήνα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός έδωσε τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

 

Πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, οι γενικοί άξονες του προγράμματος αυτού προέκυψαν μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες την περασμένη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι είναι πρόγραμμα που αφορά νοικοκυριά με “κόκκινα δάνεια” και που “σκοπεύει τόσο στην εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όσο επίσης και στην στήριξη του τραπεζικού συστήματος, στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια για την μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων”.

Αναλυτικά, είπε ότι το πρόγραμμα αυτό έχει συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ, αφορά περίπου 180.000 νοικοκυριά και 460.000 άτομα. Με βάση το πρόγραμμα αυτό, συνέχισε, το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί τη δόση του δανείου, ενώ οι τράπεζες αναλαμβάνουν να αξιοποιήσουν το σύνολο των εργαλείων που ήδη έχουν στη διάθεσή τους για τη μείωση της δόσης, δηλαδή: μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση του δανείου και όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα εργαλεία που τους παρέχουν οι διεθνείς κανόνες και η εσωτερική νομοθεσία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με συνολικό λοιπόν προϋπολογισμό 500 εκατομμύρια ευρώ “που εξασφαλίσαμε στον προϋπολογισμό του 2019 και θα είναι προφανώς εξασφαλισμένα και στους επόμενους προϋπολογισμούς, προχωράμε στην εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν την πρώτη κατοικία στη νέα φάση της ανάκαμψης και ταυτόχρονα βάζουμε τις βάσεις για να αποκτήσει η χώρα μας μια συνολική, αξιόπιστη και αποτελεσματική στεγαστική πολιτική για τους πολλούς”.