Επικίνδυνο κήρυγμα από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης: «Μη φοράτε μάσκες»

Επικίνδυνο κήρυγμα από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης: «Μη φοράτε μάσκες»

Νέο κήρυγμα σκοταδισμού, αυτή τη φορά από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, ο οποίος προέτρεψε τους πιστούς να μη φοράνε μάσκες για να μη… «φυλακίζουν την πίστη» τους όπως είπε.

Στο κήρυγμα του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες μέσα στις εκκλησίες «για να μην φυλακίζουν την πίστη τους» την ώρα που εκείνοι τηρούσαν κανονικά τα μέτρα προστασίας μέσα στην εκκλησία, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο ίδιος προέβη σε τέτοια παραίνεση από μικροφώνου, καθώς φέρεται ότι έκανε ακριβώς το ίδιο και τη μέρα του Δεκαπενταύγουστου όταν κι επισκέφτηκε την μονή Αγκαράθου.

«Όσοι βρίσκεστε μέσα στην εκκλησία βγάλτε τις μάσκες. Η πίστη μας δεν φυλακίζεται, η Παναγία μας ελευθερώνει», φαίνεται πως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, παρουσία πλήθους πιστών αλλά και τοπικών αρχών.

Λίγες ώρες αργότερα, με δήλωσή του ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Μεθόδιος Βερνιδάκης έκανε λόγο για αήθη επίθεση και ανηθικότητες διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα.

Όπως υποστήριξε: «ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης απαντώντας σε ερώτηση για τις μάσκες και όσους αντιδρούν με τη χρήση τους, επισήμανε ότι όποιος θέλει μπορεί να την αφαιρέσει. Δεν προέτρεψε τους πιστούς να αφαιρέσουν τις μάσκες, όλα αυτά δεν ισχύουν. Ούτε έκανε λόγο για φυλακισμένη πίστη, αυτή η δήλωση είναι ανύπαρκτη. Εξάλλου οι δηλώσεις έγιναν μετά τη θεία λειτουργία όπου το 98% των πιστών φορούσε μάσκα».

Όπως τόνισε ο Πρωτοσύγγελος η Εκκλησία της Κρήτης παραμένει σταθερή στη θέση που έχει μέχρι σήμερα για τις μάσκες και την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Το creta24 δημοσίευσε πάντως βίντεο με τον Αρχιεπίσκοπο να “εξηγεί” την ατάκα του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr